Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen gedeeld koploper na winst op Clayton

Gisteren wist Michael van Gerwen nog met groot machtsvertoon te winnen in de Premier League. Vanavond wachtte wederom een zware opgave: de dartende stukadoor uit Wales, Jonny Clayton.

Michael van Gerwen gooide een gemiddelde van bijna 110 tegen Dimitri van den Bergh, maar kon de Vlijmenaar deze stijgende lijn doortrekken? Hij begon zijn partij tegen Jonny Clayton in ieder geval goed, want met een 13 darter ging de eerste leg naar Van Gerwen. Ook Clayton stond in zijn leg keurig binnen de 5 beurten op 0. Met een 14-darter zette “The Ferret” de 1-1 op het scorebord. Clayton zorgde ook voor de eerste break van de wedstrijd, door de leg van Van Gerwen met een 17-darter winnen. De re-break liet echter niet lang op zich wachten. Van Gerwen bracht de stand weer op gelijke hoogte met een 15-darter door 117 te finishen. Na missers van beide spelers kwam Van Gerwen op een 3-2 voorsprong met een 20-darter. Van Gerwen zou ook zijn derde leg op een rij pakken. Na een sterke 87 finish werd de voorsprong uitgebreid naar 4-2. Clayton wist deze opmars te stoppen door Van Gerwen terug te breken met een 16-darter. De break werd verzilverd door Clayton met een 19-darter en de stand was weer gelijk.

De negende leg werd begonnen door Van Gerwen, die deze leg wist te winnen met een 16-darter. Bij beide heren liep het allesbehalve makkelijk en het was Van Gerwen die als eerste een stapje leek te doen richting de punten. Met een 14-darter zorgde “Mighty Mike” voor de break en de 6-4 voorsprong. Van Gerwen leek het gaspedaal net op tijd te hebben gevonden want wederom zorgde hij voor een serie van 3 gewonnen legs op rij. Met een 13-darter haalde Van Gerwen zijn eerste wedstrijdpunt binnen. Clayton deed nog iets terug door zijn leg te behouden met een 17-darter, maar het was Van Gerwen die mocht beginnen aan de dertiende leg. De leg die hem de winst moest gaan opleveren. Van Gerwen hield deze leg het initiatief en besliste de partij fraai met een 124 finish op de bulls-eye. Het was niet altijd even goed, maar de punten waren binnen: 8-5.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 95,83 / 40%
Jonny Clayton: 93,68 / 41,67%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *