Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van Gerwen wint PC1 in Nederlandse finale

Afgelopen middag is het nieuwe Pro Tour seizoen van start gegaan met Players Championship 1 in Wigan. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena wisten de eerste vloerfinale van het jaar te halen. Lees hier meer over het eerste vloertoernooi van 2019.

Route naar de finale
Michael van Gerwen werd de eerste finalist van Players Championship 1. Hij begon de dag met een 6-2 overwinning op Luke Woodhouse. Vervolgens werden Gary Eastwood (6-1) en Mickey Mansell (6-2) kinderlijk eenvoudig verslagen. Bij de laatste 16 kreeg Van Gerwen 3 legs tegen, tegen Mark Dudbridge. In de kwartfinales noteerde de nummer 1 van de wereld een gemiddelde van 110,1 en won daarmee met 6-1 van Jonny Clayton. In de halve finales kwam Van Gerwen de Engelsman Scott Baker tegen, die in zijn debuut in de halve finales kwam. In een spannende partij wist Van Gerwen met 7-5 te winnen.

Jermaine Wattimena wist zijn allereerste finale bij de PDC te bereiken. Wattimena begon met een prima overwinning op Ross Smith met 6-3. Vervolgens werden Barrie Bates (6-4), Ritchie Edhouse (6-2) en Ian White (6-5) ook gevloerd. In de kwartfinales was ‘The Machine Gun’ met 6-3 te sterk voor debutant Harry Ward. In een eenzijdige halve finale wist Wattimena met 7-2 te winnen van Peter Wright.

Finale
Het eerste Pro Tour toernooi van het jaar leverde zo meteen een Nederlandse finale op, voor het eerst op het hoogste niveau van de PDC sinds The Masters van 2018. Wattimena won de bull en mocht beginnen. MVG pakte bijna meteen de break, maar hij miste de bull net vanaf 170. Wattimena gooide wel 105 uit en pakte zo brutaal de leiding. Een 15-darter bracht de stand gelijk, waarna Wattimena met een 14-darter toch weer zijn eigen leg hield. Van Gerwen gaf gas met een 13-darter en pakte daarna meteen de break. Hier had hij slechts 11 pijlen voor nodig. Wattimena liet echter zien dat hij dat ook kan, door ook een 11-darter te produceren, dit ook nog met een 100-finish. Van Gerwen liet het hierbij niet zitten een noteerde nog maar eens een 11-darter, voor de derde leg op rij.

In 16 pijlen wist ‘ Mighty Mike’ vervolgens wel zijn eigen leg te houden en de stand op 5-3 te zetten. Twee 13-darters brachten hem zelfs al een leg van de overwinning. Wattimena wist nog wel iets terug te doen door ook nog een leg in 13 pijlen te winnen. De slechtse leg van de wedstrijd leverde MVG daarna toch de winst op. Met 21 pijlen pakte hij de overwinning, waardoor hij nu 18 wedstrijden ongeslagen is.

Van Gerwen: 109.5/47%
Wattimena: 98.8/50%

Nederlanders
Michael van Gerwen was met zijn toernooiwinst de beste Nederlander van de dag. Jermaine Wattimena was met zijn finaleplek de tweede beste Nederlander. Jeffrey de Zwaan wist de laatste 16 te bereiken waar Jonny Clayton met 6-4 te sterk was. Voor Jelle Klaasen en Jan Dekker zat het eerste vloertoernooi van het jaar bij de laatste 32 erop. Ian White en Harry Ward waren te sterk. Maik Kuivenhoven verloor bij de laatste 64 van Stephen Burton, nadat hij in zijn debuutwedstrijd met 6-2 won van Conan Whitehead, met behulp van een gemiddelde van 106.

Verrassingen en uitblinkende spelers
Ook kwamen er al vroeg in het toernooi een aantal verrassingen. Zo verloor Simon Whitlock al in de eerste ronde met 6-5 van Harry Ward. Rob Cross, Raymond van Barneveld en Gerwyn Price kwamen verrassend niet verder tot de laatste 64. Voor James Wade en Stephen Bunting zat het toernooi erop bij de laatste 32. Scott Baker en Harry Ward waren de positieve verrassingen. Baker bereikte de halve finales, terwijl Ward de kwartfinales behaalde. De wedstrijd van de dag was de kwartfinale tussen Michael Smith en Peter Wright. Smith stond 5-2 voor, maar zag Wright terug komen tot 5-5. In de beslissende leg gooide Smith twee keer 180, maar met een 130-finish in 12 darts pakte de Schot alsnog de overwinning! Wright eindigde op een gemiddelde van 110,5, maar Smith kwam op 112 gemiddeld terecht!!!

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *