Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen wint, maar haalt niveau niet

Michael van Gerwen heeft zich met heel veel moeite geplaatst voor de kwartfinale van de European Darts Grand Prix. Met een gemiddelde van onder de 90 en een finishpercentage van 20% wist hij Vincent van der Voort met 6-5 te verslaan. Slechts drie legs werden uitgegooid binnen de 15 darts.

In de laatste derde ronde van de European Darts Grand Prix van 2020 treffen twee Nederlanders elkaar. Michael van Gerwen mag het dan opnemen tegen zijn goede vriend Vincent van der Voort. Michael van Gerwen is in de onderlinge ontmoetingen duidelijk de sterkste gebleken, de onderlinge balans is 19-4 in het voordeel van “Mighty Mike”. Vincent van der Voort overleefde in de tweede ronde een slechte partij tegen Max Hopp en Van Gerwen verpletterde Mervyn King.

Geen hoog niveau

Beiden heren startte slecht aan de wedstrijd en waren daardoor beiden niet in 15 pijlen uit. Michael van Gerwen kreeg zo 18 darts om de eerste leg te houden en deed dit in 16 pijlen. In de tweede leg kreeg Van Gerwen zelfs 18 pijlen om te breaken. In de derde leg wist Van der Voort de scores wel te vinden, hierdoor was hij de eerste die een leg wist te gooien binnen de 15 darts, dit was genoeg voor de break. Deze break wist Van der Voort ook te verzilveren voor de gelijkmaker. Daarna was het voor MvG de beurt om de leg te houden, hij kon de scores ook vinden en wist zo ook een 14-darter te gooien voor 3-2.

In de volgende legs kon Van Gerwen niet doordrukken. In de zesde leg kreeg Van der Voort 21 pijlen om de leg te houden en vervolgens kreeg Van der Voort 18 pijlen om te breaken voor een 4-3 voorsprong. Dit initiatief gaf Van der Voort ook weer weg door Van Gerwen 18 pijlen te geven voor de break via D1 voor 4-4. Het matige niveau werd getypeerd door de negende leg. Beiden spelers misten veel pijlen voor de dubbel, uiteindelijk mocht MvG de leg met wel 22 darts pakken en hij kwam zo op matchpoint. De 10e leg wist Vincent van der Voort de triples goed te vinden, hij gooide twee beurten met twee triples en wist zo een 15-darter te gooien. In de last-leg decider kregen beiden spelers matchdarts. Eerst wist van Gerwen de D14 met twee pijlen niet te vinden. Vervolgens kreeg Van der Voort een pijl op D20 vanaf 120, maar hij miste ook. Hierdoor kreeg Van Gerwen nog een kans en hij had maar 1 pijl nodig voor een 16-darter. Hij plaatste zich na een moeizame partij voor een kwartfinale tegen Nathan Aspinall.

Gemiddeldes / Finishpercentages:
Michael van Gerwen 89.04 / 20%
Vincent van der Voort 87.31 / 18.52%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *