Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken

Van Gerwen wint World Grand Prix in geweldige wedstrijd

Michael van Gerwen staat gewoon weer in de finale. Dit keer neemt hij het in de finale van de World Grand Prix op tegenover Dave Chisnall. Wie zal de trofee omhooghouden in Dublin?

Dave Chisnall behaalde de finale door Gerwyn Price, Stephen Bunting, Nathan Aspinall en Glen Durrant te verslaan, terwijl Van Gerwen de finale behaalde door Jamie Hughes, Jeffrey de Zwaan, Mervyn King en Chris Dobey te verslaan. Eerder speelde Van Gerwen al vijf World Grand Prix finales, waarvan hij er maar 1 verloor. Ook Dave Chisnall stond al eerder in een World Grand Prix finale, maar wist deze niet te winnen.

Van Gerwen begon overtuigend aan de wedstrijd. Hoewel Dave Chisnall de eerste 180’er al direct in de eerste leg gooide, was het Van Gerwen die de eerste leg pakte. De Nederlander pakte hierna ook de leg van Chisnall om vervolgens de set af te sluiten met het winnen van zijn eigen leg via dubbel 10. Een eenvoudige 1-0 voorsprong voor Van Gerwen dus.

In de navolgende sets begon Chisnall meer in de wedstrijd te komen. Chizzy begon na de pauze direct met een 160’er om vervolgens de eerste leg te pakken in een 13-darter. Van Gerwen gaf niet op en won zijn eigen legs. In de last leg decider gooide Dave Chisnall een 101-finish om zijn eerste set te pakken (1-1).

Ook in de derde set begon Van Gerwen niet goed. Met 8 missers was het een eitje voor Chisnall om de eerste leg te breaken. Maar het lukte hem niet de set te pakken. Van Gerwen vocht terug en wist met twee breaks en een 111-finish in de last leg decider de set te pakken (2-1).

Ook in de vierde set wist Chisnall het Van Gerwen erg moeilijk te maken, maar het was de Nederlander die direct al in de tweede leg een 114-finish uit wist te gooien. Hij breakte de Engelsman en kwam met 2-0 op voorsprong. Chisnall vocht terug en gooide een 160’er gevolgd door een 180’er. Helaas kon Chizzy de 9-darter niet compleet maken want triple 17 werd gemist. Chisnall kwam op 2-1, maar Van Gerwen vocht terug en maakte 2-2. In de laatste leg had Chisnall het initatief, maar wist hier niet het juiste mee te doen. Ondanks een 180’er pakte Van Gerwen de leg via tops (3-1).

De Groene Sloopkogel kwam steeds dichterbij de winst. In zijn eigen set pakte hij de eerste leg. Vervolgens maakte Chisnall gelijk met een 86-finish, maar wist daarna geen leg meer te pakken. Van Gerwen breakte de Engelsman om met 3-1 de set te pakken en op 1 set van de winst te zijn (4-1).

Maar de wedstrijd was zeker nog niet voorbij. In de zesde set gingen alle legs met de pijlen mee en wist Dave Chisnall, o.a. dankzij een aantal 180’ers, de set te pakken. Zou de Engelsman dan toch terugkomen (4-2).

Het antwoord is nee. Het werd nog spannend in de laatste leg, Chisnall speelde een geweldige wedstrijd maar de Engelsman kon in de laatste leg niet meer laten zien wat hij waard was. Het was Van Gerwen die ook de laatste set won met 3-2. Dit keer via dubbel 6. Einduitslag: 5-2

Gemiddeldes/Finish:
Van Gerwen: 94.74/52,78%
Chisnall: 93.32/46,43%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *