Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen wint, Zonneveld onderuit

Michael van Gerwen is de vijfde Nederlander door naar de laatste 32 van de Players Championship Finals. Niels Zonneveld kon in de laatste partij van de sessie niet voor een stunt zorgen, Dave Chisnall won. Lees hier meer.

Van Gerwen bereikt ronde twee

Michael van Gerwen trof Ryan Meikle in de eerste ronde van de Players Championship Finals. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg produceerde Van Gerwen een 92-finish om zijn Engelse tegenstander te breaken. Dit vervolgde hij met een 93-finish om de break te verzilveren voor een 3-1 voorsprong. Toch vocht Meikle zich knap terug naar 3-3 door legs in 15 en 13 darts te winnen. Meikle kon de break niet verzilveren, met een 68-finish plaatste Van Gerwen meteen weer een break. De break werd een leg later ook verzilverd, met een 13-darter kwam hij op matchpoint; 5-3. Een leg later maakte ‘Mighty Mike’ het zorgvuldig af, via dubbel 16 won hij met 6-3.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 102,60 / 54,5%
Ryan Meikle: 96,71 / 42,9%

Chisnall eenvoudig langs Zonneveld

Niels Zonneveld trof een lastige tegenstander in de eerste ronde, Dave Chisnall. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. In de vierde leg miste Zonneveld maar liefst 4 pijlen op de dubbel, waardoor Chisnall via tops de break plaatste. Een 13-darter zorgde een leg later ervoor dat ‘Chizzy’ de break verzilverde; 4-1. Chisnall leek met de overwinning weg te lopen, zeker nadat hij de Nederlander in leg 6 met een 96-finish in 12 darts brak. Een leg later kreeg de Engelsman zijn eerste 5 matchdarts, maar miste. Zonneveld stond daar om te profiteren, met een 79-finish brak hij terug naar 5-2. Zonneveld wist dit te vervolgen door zijn eigen leg in 12 darts te houden; 5-3. Verder kwam Zonneveld niet, nadat hij 3 pijlen miste op de dubbel in leg 9. Chisnall gooide dubbel 10 voor een 6-3 overwinning en een plaats bij de laatste 32.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dave Chisnall: 99,83 / 42,9%
Niels Zonneveld: 98,05 / 23,1%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *