Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Van Gerwen, Wright, Price en White naar halve-finales DDM

Aangekomen bij de kwartfinales van de Dutch Darts Masters in Zwolle, zijn er nog 2 Nederlanders over. Michael van Gerwen en Vincent van der Voort strijden om een plekje bij de laatste vier.

Michael van Gerwen vs Dave Chisnall
Een wedstrijd die alle kanten op ging. Michael van Gerwen had in de middag al nipt van Van Barneveld gewonnen, maar ook in de kwartfinales wist hij niet de verwoestende Van Gerwen te zijn zoals we hem kennen. Maar dan nog speelt Van Gerwen een erg goede wedstrijd, waar Chisnall hem zeker niet onder doet. In het begin van de wedstrijd is het de Nederlander die al snel de leiding pakt. Door twee maal te breaken maakt hij 5-1. Appeltje eitje zou je denken. Dat dacht ‘De Groene Sloopkogel’ misschien ook, want de navolgende drie legs gingen naar de Engelsman, waaronder dus twee breaks (5-4). Dit liet de Nederlander natuurlijk niet zomaar gebeuren en breakte Chisnall direct terug (6-4), waardoor de winst binnen was en de halve-finale-plaats gevierd kon worden.

Michael van Gerwen: 98.6
Dave Chisnall: 99.1

Glen Durrant vs Gerwyn Price
Glen Durrant geniet van zijn eerste jaar bij de PDC. De regerend BDO-wereldkampioen laat erg goede resultaten zien. Ook in de wedstrijd tegen Price liet hij weer zien wat hij kan. Helaas voor hem speelde de Welshman de wedstrijd van zijn leven met een prachtig gemiddelde van ruim 104. Dankzij twee breaks van Gerwyn Price werd het dus, net zoals in de wedstrijd van Van Gerwen, al snel 1-5. Glen Durrant kwam nog even terug door zijn eigen leg en een break te pakken (3-5), maar kon niet vermijden dat Price de winnende leg op zijn naam schreef (3-6).

Glenn Durrant: 97.9
Gerwyn Price: 104.6

Ian White vs Vincent van der Voort
De tweede Nederlander dan: Vincent van der Voort. Het is al een lange tijd geleden dat we hem in de kwartfinales zijn tegengekomen. Kennelijk heeft het ‘thuiseffect’ ook toepassing op Van der Voort. Met Ian White als tegenstander trof de Nederlander een moeilijke. White is namelijk altijd erg sterk op de Pro Tour. De wedstrijd ging lang gelijk op. De eigen legs werden behouden (3-2), tot in de zesde leg. In deze leg wist de Engelsman de Nederlander te breaken en daardoor, wat later bleek, de wedstrijd binnen te slepen (4-2). Hierna behielden beide mannen opnieuw hun eigen legs, en mocht Ian White de overwinning vieren (6-3).

Ian White: 99.9
Vincent van der Voort: 95.1

Peter Wright vs Mervyn King
De wedstrijd tussen deze Engelsman en Schot was misschien wel de spannendste kwartfinale van de avond. Het niveau was daarentegen iets lager dan in de andere wedstrijden. Peter Wright begon goed aan de wedstrijd door King al in de eerste leg te breaken (1-0), maar verloor even later zijn eigen leg (2-2), waardoor de voorsprong werd verspeeld. Peter Wright leek even aan te zetten en breakte King opnieuw (3-2), maar wist deze opnieuw niet te verzilveren. De Schot verloor zijn eigen leg aan de Engelsman, waardoor het weer een gelijke stand werd (3-3). Hierna gingen twee legs met de pijlen mee (4-4), maar daarna won de beter spelende Wright dan toch de winnende leg. Hij wist King te breaken (5-4), en deze vervolgens wel te verzilveren en dus de winst binnen te hallen (6-4).

Peter Wright: 97.1
Mervyn King: 89.8

 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *