Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Baltic Sea Darts Open 2024

Van Gerwen zegeviert voor thuispubliek met overwinning op Doets

Michael van Gerwen is door naar de laatste 16 op de Dutch Darts Championship. Hij whitewashte Kevin Doets met 6-0 in een Nederlands onderonsje.

Na een knappe 6-5 overwinning op Mike de Decker stond Kevin Doets zaterdagavond tegenover Michael van Gerwen op het Dutch Darts Championship. Beide mannen zullen voor eigen publiek gebrand zijn om te winnen. De Autotron in Rosmalen, de locatie van het toernooi, ligt voor Mighty Mike zelfs op steenworp afstand van zijn woonplaats Vlijmen. Beide spelers begonnen matig aan de wedstrijd, maar het was Van Gerwen die op een 2-0 voorsprong kwam. Ook de derde en vierde leg werden gewonnen door de man in het appeltjesgroen in respectievelijk vijf en zes beurten.

In leg vijf gooide de man uit Vlijmen een sterke 13-darter om 5-0 voor te komen. Kevin Doets kreeg daarna nog drie pijlen op de dubbel om een leg te winnen, maar miste. Van Gerwen sloeg toe en gooide de wedstrijd in het slot met een 108-finish. Hij treft Chris Dobey zondagmiddag bij de laatste 16, voor Doets zit het toernooi erop.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 96,97 / 66,67 %
Kevin Doets: 90,24 / 0 %

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *