Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen zonder te veel moeite langs landgenoot Doets

Michael van Gerwen heeft de tweede ronde van de Players Championship Finals gehaald. Zonder zijn beste spel te halen rekende hij af met landgenoot Kevin Doets: 6-3.

De laatste van maar liefst drie Nederlandse onderonsjes bestond uit een duel tussen Michael van Gerwen en Kevin Doets. Van Gerwen won vijf van de laatste zes edities van dit toernooi: ‘Mighty Mike’ zou er veel voor geven om ook dit jaar weer te winnen. Voor Doets is zijn debuut op dit toernooi weer een mooie mijlpaal. De jonge Nederlander, woonachtig in Zweden, ontwikkelt zich de laatste jaren sterk. Winnen van Van Gerwen op TV zou dan natuurlijk geweldig zijn, maar dat lag niet voor de hand. Met een 129-finish voor een 15-darter liet MVG ook meteen zien waarom hij de grote favoriet was. Met nog een 15-darter brak hij Doets meteen, een 14-darter later stond het al weer 3-0.

Doets reageerde met een 16-darter, waarna hij nog meer kansen kreeg. Twee legs op rij miste hij één pijl op tops, waardoor Van Gerwen twee keer toch de leg kon winnen. Met vijf uit vijf op de dubbels liet MVG ook vrij weinig kansen voor Doets over. De jongste van de twee moest het zo hebben van een hoge finish, hij gooide 105 uit voor de break. Uiteindelijk kwam de leg daarna dan toch ook de missers van MVG: twee matchdarts werden gemist, waardoor het toch nog 5-3 werd. Voor Doets bleef het hierbij, Van Gerwen gooide 113 uit voor de wedstrijd. Morgen wacht een mogelijk spektakelstuk: Michael van Gerwen vs Raymond van Barneveld.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 97.14 / 75%
Kevin Doets: 94.26 / 33.33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *