Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer

Van Peer en Baetens strijden om titel op Dutch Open

Berry van Peer en Andy Baetens gaan zondagavond uitvechten wie zich mag kronen als de winnaar van de Dutch Open 2023 in hopelijk een prachtig Nederlands-Belgisch onderonsje.

Jelle Klaasen vs Andy Baetens

De nummer één en vier van de plaatsingslijst in de halve finale: met Jelle Klaasen en Andy Baetens namen twee van de beste spelers bij de WDF het tegen elkaar op. Op papier beloofde dit zo een mooie pot te worden: met een 16-darter opende Baetens in ieder geval goed. Beide mannen hielden hun eigen legs, waarna Baetens de kans op setwinst volledige weggaf. Meerdere dubbels werden gemist, waardoor Klaasen de set omdraaide en zelf op 1-0 kwam.

De Belg bleef echter scorend de betere van de twee, waardoor hij genoeg kansen creëerde. Met een 19-darter brak hij Klaasen meteen in set twee, waarna legs in 12 en 16 pijlen de stand op 1-1 bracht. Klaasen leek niet meer bij machte om het tij te keren, zeker omdat Baetens alleen maar beter begon te spelen. ‘The Beast’ stoomde door en vond legs in 18, 15 en 12 pijlen, waardoor de wedstrijd binnen was. Na Brian Raman in 2020 werd hij zo de tweede Belgische finalist in de laatste drie edities.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jelle Klaasen: 86.20 / 20%
Andy Baetens: 92.37 / 42%

Arjan Konterman vs Berry van Peer

De Nederlandse eer moest worden hooggehouden door Arjan Konterman en Berry van Peer. Voor beide mannen zou het halen van de Dutch Open één van de hoogtepunten uit hun nog jonge carrière zijn. Met een 17-darter nam Van Peer snel het initiatief, maar Konterman volgde met een 13-darter. Door twee legs op rij dubbels te missen gaf hij echter de eerste set weg aan Van Peer.

‘Bionic’ mocht de tweede set ook nog beginnen, maar dit keer was het zijn beurt om dubbels te missen. Met een sterke 70-finish voor een 15-darter herstelde hij zich echter knap, waarna 18-darter hem één leg van de zege bracht. Met een 15-darter maakte hij het vervolgens sterk af: na het verliezen van zijn tourkaart een prachtige prestatie van de Nederlander.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Arjan Konterman: 82.26 / 18%
Berry van Peer: 85.88 / 38%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen / NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *