Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van Peer en Vos winnen Dutch Open na fenomenale finale

Ook de herenkoppels mochten de finale beginnen. Deze finale ging tussen twee Nederlandse koppels. Aan de ene kant Justin van Tergouw en Martijn Kleermaker, aan de andere kant Berry van Peer en Gino Vos. Een erg jonge finale dus, met drie jonge talentvolle darters.

Justin Van Tergouw en Martijn Kleermaker haalden de finale door onder weg o.a. Martin Adams en Mike Warburton. Gino Vos en Berry van Peer behaalden de finale door onder meer Telnekes/Schenk, Sparidaans/Merkx en Van der Weit/Hofstra te verslaan.

De Wedstrijd
Kleermaker en Van Tergouw begonnen goed aan de wedstrijd. Met name dankzij goede finishing pakten zij de eerste twee legs (2-0). Maar toch gaven Van Peer en Vos nog niet op. Wel was het koppel duidelijk de minste van de wedstrijd. Door wat missers op de dubbels, konden Van Peer en Vos tot 3-2 komen.

Waar Van Peer tijdens de eerdere rondes op de vloer soms nog erg last had van zijn darteritus, leek hij er in de finale minder last van te hebben. Na de 3-2 hield het koppel Van Tergouw/Kleermaker haar eigen leg en kwam dus op 4-2. Maar met name Gino Vos liet zich niet de kantjes afbijten. Via dubbel 10 maakte de Nederlander de 4-3 en kon dus naar de gelijkmaker gaan werken.

Met een perfecte wegzetbeurt van Kleermaker, stond Van Tergouw op 32. Toch lukte het hem niet op de dubbel met 3 pijlen te raken. Vervolgens Gino Vos op 120. En hij gooit hem! Vier tegen vier. Hoe had Van Tergouw deze kans kunnen missen? Met name Gino Vos ging steeds beter darten, terwijl Van Tergouw/Kleermaker steeds slechter gingen gooien. Vervolgens zette Gino Vos hem weg op 60, terwijl Kleermaker/Van Tergouw nog op 230 stonden. Berry van Peer mocht het afmaken. En dat deed hij ook (4-3). Het koppel leek kansloos na de eerste paar legs, maar Van Tergouw kon met 3 matchdarts de wedstrijd toch niet binnenhalen.

Image courtesy of FOTO: Pim Huberts (Darts Actueel)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *