Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer - German Darts Grand Prix 2023

Van Peer ondanks zes matchdarts onderuit tegen Barry

Berry van Peer is maandagmiddag ondanks goed spel uitgeschakeld op de German Darts Grand Prix. Lees hier meer.

Fantastische start van Van Peer

Van Peer begon de partij als de sterkste speler. In de eerste leg wist hij in slechts 10 darts Keane Barry te breken. Hierdoor trok Van Peer het Initiatief naar zich toe. Na zijn eigen leg te houden brak hij Barry opnieuw voor een 3-0 voorsprong. Van Peer behield hierna opnieuw zijn eigen leg, en kwam zo op een comfortabele 4-0 voorsprong. In deze eerste vier legs wist Van Peer een gemiddelde van ruim boven de 100 aan te tikken.

Gemiste dubbels en een hoge finish

In de vijfde leg kwam Barry voor het eerst op het bord, na eerst twee pijlen op dubbel 20 te hebben gemist wist hij in 17 pijlen dan toch 4-1 te maken. In de zesde leg creëerde Barry de mogelijkheid om Van Peer te breken en 4-2 te maken, maar liet deze kans liggen. Het werd 5-1 voor Van Peer, waarna Barry zijn eigen leg voor de tweede keer wist te houden voor 5-2. In de leg hierna had ‘Bionic’ twee matchdarts vanaf 56 deze werden echter gemist door de 26-jarige speler uit Sprundel. Hierdoor brak Barry weer terug met een 120-finish voor een 5-3 stand.

Comeback kid Barry

Hierdoor kwam Barry terug in de wedstrijd. In de negende leg kreeg Van Peer één kans op bullseye vanaf 129 om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, hierna kreeg Barry drie pijlen op dubbel acht en benutte deze kans ook voor 5-4. In de tiende leg kwam Barry als eerste op een dubbel, hij miste echter dubbel 16. Van Peer had 90 overgelaten en kwam via de enkele en triple 20 op dubbel vijf uit. Ook deze pijl ging niet raak, waarna ook deze leg naar Barry ging.

Bloedstollende beslissende leg

Dit betekende dat de stand 5-5 werd waardoor er een beslissende leg nodig was om een winnaar aan te wijzen. Barry nam in eerste instantie het scorende initiatief in deze leg. Dit sloeg om toen Van Peer in zijn derde beurt een maximum noteerde om zo 96 over te laten. Na met zijn tiende dart ook weer een triple 20 te gooien kreeg Van Peer nog twee kansen voor de wedstrijd op dubbel 18. Deze twee pijlen miste hij echter, waardoor Barry mocht aanleggen voor een 25-finish. Deze kans liet Barry niet liggen en completeerde op deze manier zijn comeback. In de volgende ronde treft Keane Barry wereldkampioen Michael Smith.

Gemiddeldes / finishpercentages:
Berry van Peer: 98.42 / 33.3%
Keane Barry: 92.5/ 35.3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *