Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer - Dutch Open 2023

Van Peer verslaat Baetens in Dutch Open-finale!

Berry van Peer is de Dutch Open-kampioen bij de heren. Maar liefst 2693 inschrijvingen waren er dit jaar en ‘Bionic’ kwam als winnaar uit de bus. Hij versloeg de Belg Andy Baetens met 3-1 in de finale.

Het was aan Baetens om de finale in Assen af te trappen, maar hij zag de eerste leg al meteen afgesnoept worden door Van Peer. Na een behoorlijke hoeveelheid gemiste dubbels van beide heren, plaatste de Belg zelf echter ook een break. Met een 16-darter sloeg Van Peer terug, waarna Baetens met een 14-darter hetzelfde deed. Zo stonden de heren met 2-2 in legs gelijk in de eerste set, die met nogmaals een 16-darter door Baetens werd binnengehaald.

Van Peer hield echter knap de rug recht. Met een 56-finish behield hij zijn eigen leg, waarop hij via dubbel twaalf ook een break wist te bewerkstelligen. Met een 13-darter trok hij vervolgens set twee naar zich toe.

De Nederlander ging prima voort door Baetens met een 14-darter te breaken, nadat beiden al hun eigen legs binnenhengelden. Met een verzilvering in nogmaals veertien pijlen trok Van Peer de setstand op naar 2-1 in zijn voordeel.

Dat leek hem uitermate goed te doen, want met een 103-finish trok hij de goede lijn door. Baetens behield vervolgens zijn eigen leg om even later gemiste dubbels van Van Peer te bestraffen. De Nederlander deelde kort daarop alweer een tik terug uit door zijn tegenstander via dubbel acht te doen boeten voor gemiste dubbels: 2-2 in legs. Zo werkte hij zichzelf naar slechts een enkele leg van de overwinning. Van zenuwen leek hij allerminst last te hebben: een 121-finish via de bull bracht hem over de finishlijn.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Andy Baetens: 86,62 / 30%
Berry van Peer: 88,29 / 42%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen / NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *