Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Berry van Peer - Dutch Darts Championship 2023

Van Peer wederom succesvol op Challenge Tour, Jones wint ook

Berry van Peer en Wayne Jones hebben afgelopen vrijdag in Milton Keynes de twee Challenge Tours gewonnen. Van Peer heeft hiermee de koppositie overgenomen van het klassement. Lees hier meer.

Challenge Tour 10

Vrijdagochtend begonnen 250 spelers aan het tiende Challenge Tour-toernooi van het jaar. John Henderson en Ron Meulenkamp, de nummers 1 en 3 van de ranglijst, verloren gelijk in de openingswedstrijd met 5-4. Ook Andy Boulton, dit jaar al vier keer op een Euro Tour gestaan, kende niet veel succes. De Schot verloor in de tweede ronde, net als Christian Kist.

Berry van Peer en Chris Landman wisten hun goede vorm van de laatste weken en maanden wle door te zetten. Beide heren bereikten de kwartfinales, waarbij ze tegenover elkaar stonden. Van Peer won met 5-1, waarna hij Arjan Konterman in de halve finales versloeg voor zijn tweede Challenge Tour-finale van het jaar. In de finale trof hij de winnaar van het laatste gespeelde Challenge Tour-toernooi, Dragutin Horvat. De Duitser had eerder op de dag afgerekend met Danny Lauby, Colin Osborne, Andy Hamilton en Wesley Plaisier.

De eerste drie legs gingen met de darts mee. In de vierde leg werd er voor het eerst gebroken, Van Peer gooide een 15-darter om op een 3-1 voorsprong te komen. Echter kon Van Peer de break niet verzilveren, Horvat brak in 18 pijlen terug. Horvat kreeg vervolgens in zijn eigen leg drie darts op de dubbel om er 3-3 van te maken, maar miste. ‘Bionic’ greep zijn kans, een 74-finish zorgde voor de derde break op een rij. In de negende leg maakte de Nederlander het meteen af, een 13-darter zorgde voor de tweede Chalenge Tour-titel van het jaar!

Berry van Peer: 88,29 / 42%
Dragutin Horvat: 84,63 / 22%

Challenge Tour 11

Aan het tweede toernooi van de dag begonnen 254 spelers. Veel van de spelers aan de top van de Challenge Tour Order of Merit kon snel terugkeren naar hun hotelkamer. Van de top 16 wisten er slechts vijf de laatste 32 te halen en twee de kwartfinales. John Henderson, Christian Kist, Ron Meulenkamp en Dragutin Horvat verloren in de tweede ronde, terwijl Berry van Peer zich bij de laatste 64 moest erkennen in Carl Sneyd (5-1).

Chris Landman en Cameron Crabtree waren de twee spelers uit de top 16 die de kwartfinales bereikten. Beide spelers wonnen hun kwartfinale met 5-4, van respectievelijk Robert Grundy en Lee Cocks. In de halve finales nam Landman het op tegen Daniel Ayres en Crabtree trof Wayne Jones in een Engels onderonsje. Het waren uiteindelijk Ayres en Jones die overbleven in de finale.

Ayres begon de finale als betere speler, met legs in 16 en 20 pijlen kwam hij op een 2-0 voorsprong. Deze voorsprong werktte Jones snel weg, met legs in 14,18 en 13 pijlen kwam Jones op een 3-2 voorsprong. In de zesde leg miste Ayres twee darts op tops om er 3-3 van te maken, waarna ‘The Wanderer’ via dubbel 9 op matchpoint kwam. De Engelsman maakte het vervolgens in zijn eigen leg af, de tweede 13-darter van de partij leverde Jones zijn vierde Challenge Tour-titel uit zijn carriere op.

Daniel Ayres: 83,57 / 42%
Wayne Jones: 90,92 / 25%

Nederlanders

Naast de titel van Berry van Peer waren er een tal van andere Nederlanders die ook succes hadden. Zo bereikten Arjan Konterman en Wesley Plaisier de halve finales van het tiende toernooi, terwijl Chris Landman hetzelfde deed in het tweede toernooi van de dag. Jeroen Mioch en Martijn Dragt behaalden op één van de twee toernooien de laatste 16.

Stand Challenge Tour

Door de tweede titel van het seizoen heeft Berry van Peer de koppositie overgenomen van John Henderson. De top 8 kleurt nog altijd oranje met vier Nederlanders. Wayne Jones is door zijn titel naar plek 10 gestegen. Aan het einde van het seizoen kwalificeert de top twee zich voor het PDC WK.

  1. Berry van Peer 6550
  2. John Henderson 4575
  3. Chris Landman 4475
  4. Christian Kist 4475
  5. Ron Meulenkamp 4375
  6. Cameron Crabtree 4275
  7. Dragutin Horvat 3900
  8. Andy Boulton 3825
Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Van Peer wederom succesvol op Challenge Tour, Jones wint ook