Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mike van Duivenbode - Dutch Open 2024

Van Schie en Van Duivenbode openen Dutch Darts Tour met titels

Jimmy van Schie en Mike van Duivenbode zijn de Dutch Darts Tour van ADC Europe uitstekend begonnen in Ooltgensplaat. De Nederlanders wonnen allebei een titel. Lees hier meer.

Na een succesvolle ADC European Qualifier Tour in 2023, kondigde ADC Europe begin dit jaar nieuwe toernooien aan. Zo zullen er drie verschillende tours in West-Europa gespeeld worden. Nederland, België en Duitsland krijgen een losstaande tour, met meerdere toernooien waarbij spelers zich kunnen kwalificeren voor de MODUS Super Series. Al deze toernooien zijn open voor alle Europese spelers.

Afgelopen zaterdag begon het nieuwe seizoen van ADC Europe in Ooltgensplaat met de eerste twee ADC Dutch Darts Tours. De opkomst viel flink tegen ten opzichte van de de European Qualifier Tour in 2023. Een totaal van 55 spelers hadden zich ingeschreven voor de eerste twee toernooien.

Jimmy van Schie, die in 2023 tijdens de European Qualifier Tour zich vier keer wist te plaatsen voor de MODUS Super Series, wist direct toe te slaan in het eerste toernooi van de dag. Bij de laatste 16 wist Van Schie een 3-0 achterstand tegen Ricardo Ham goed te maken om uiteindelijk nog met 4-3 te winnen, waarbij beide heren een gemiddelde van 99 noteerden. Nadat Arne Spee en James Vanbesien ook werden verslagen, was ‘The Dutch Sequoia’ in de finale met 4-2 te sterk voor Donny Scheurwater.

In het tweede toernooi bereikte Scheurwater opnieuw de finale, maar wist wederom niet te winnen. In de finale trof hij Mike van Duivenbode. Van Duivenbode besloot een stapje achteruit te doen nadat hij zijn tourkaart verloor in 2020, maar lijkt nu weer terug te zijn op niveau. Hij bereikte begin februari de laatste 16 van de Dutch Open en pakt nu ook zijn eerste titel sinds lange tijd. Met zeges op o.a. Arne Spee en Johann Brouwer bereikte hij de finale, waarin hij Scheurwater met 4-2 wist te verslaan.

Na tien toernooien kwalificeert de top 8 zich voor de MODUS Super Series. Minimaal de top 20 zal zich daarnaast kwalificeren voor een gloednieuw toernooi – de European Grand Prix – dat begin december wordt afgewerkt. Ook verdienen de spelers punten voor de algemene ADC Europe Ranking, waarbij uiteindelijk de top 8 zich ook kwalificeert voor de MODUS Super Series.

Zondag staat er het derde toernooi van de Dutch Darts Tour op het programma in Ooltgensplaat.

Uitslagen

Dutch Darts Tour 1
Halve finales
Donny Scheurwater 4-3 Carlo van Peer
Jimmy van Schie 4-1 James Vanbesien

Finale
Jimmy van Schie 4-2 Donny Scheurwater

Dutch Darts Tour 2
Halve finales
Donny Scheurwater 4-2 Ricardo Ham
Mike van Duivenbode 4-2 Johann Brouwer

Finale
Mike van Duivenbode 4-2 Donny Scheurwater

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *