Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny van Trijp

Van Trijp pakt titel op succesvolle dag, Burton wint ook

Afgelopen zaterdagmiddag werden er weer twee Challenge Tour toernooien afgewerkt in Hildesheim. Het was een dag om niet te vergeten voor Nederlander Danny van Trijp. Van Trijp bereikte twee finales, waarvan hij er één won. De andere titel ging naar Stephen Burton. Lees hier meer.

Challenge Tour 8

Om 10:00 uur Nederlandse tijd begonnen 198 spelers aan de tweede dag van de Challenge Tour in Hildesheim. Veel van de spelers die aan de top van de Challenge Tour Order of Merit stonden, wisten ver in het toernooi te geraken. Dit gold niet voor Stu Wilson (tweede ronde), Stefan Bellmont (eerste ronde), Karel Sedlacek (eerste ronde), Scott Marsh (eerste ronde).

De laatste 32 was het eindstation voor Matthew Edgar, Michael Flynn en Nathan Girvan. Danny van Trijp, Kenny Neyens, Pete Burgoyne, Lee Evans en Scott Williams waren spelers die de laatste 16 wel wisten te bereiken. Daarin moesten de koploper en de de nummer 4 afscheid nemen. Williams verloor van Patrick Peters in een beslissende leg, terwijl Stephen Burton met 5-3 won van van Lee Evans.

Burton bereikte even later ook de finale, daarin trof hij de Nederlander Danny van Trijp. Van Trijp deed dit na overwinningen op Kristiaan de Boer (5-2), Alex Flohr (5-0), Colin Osborne (5-2), Nathan Girvan (5-4), Alex Long (5-0), Dan Read (5-4) en David Pallett (5-4). Burton behaalde zijn tweede finale van dit jaar door Steven Beasley (5-4), Dragutin Horvat (5-4), Reece Colley (5-0), Jeroen Mioch (5-2), Lee Evans (5-3), Patrick Peters (5-0) en Thomas Lovely (5-1) te verslaan.Een spannende finale werd het niet. Zo liet Van Trijp na de finale weten dat de tank leeg was na de kwartfinale. In de finale won de Nederlander geen leg. Burton won de finale met 5-0 door de legs in 17,16,11,20 en 15 darts te winnen. Burton klom met deze titel naar de tweede plaats in het klassement.

Stephen Burton: 95,13 / 63%
Danny van Trijp: 82,62 / 0%

Challenge Tour 9

Rond 14:00 uur begon Challenge Tour 9 met dezelfde 198 spelers als toernooi 8. Danny van Trijp en Stephen Burton gingen erg goed verder. Toch ging Burton er in de laatste 16 of tegen Christian Kist. Ook John Part behaalde knap de laatste 16. Dit was ook het eindstation voor Josh Payne. Een ronde eerder namen we al afscheid van Scott Williams, die toch een mindere dag kende, en Stefan Bellmont.

Iets voor 20:00 uur Nederlandse tijd stonden Danny van Trijp en Lukas Wenig tegen over elkaar om te strijden voor de titel. Van Trijp bereikte zijn tweede finale van de dag door te winnen van Michael Ladefoged (5-0), Kevin Blomme (5-4), Pete Burgoyne (5-3), David Pallett (5-2), Matthew Edgar (5-3) en Christian Kist (5-3). Wenig was de speler die aan de andere kant van het schema de finale bereikte. Dit deed hij ten koste van Adis Ljubijankic (5-0), Kevin Grebe (5-0), Sonny Johal (5-1), Darren Johnson (5-0), Gavin Carlin (5-2), Jeremy van der Winkel (5-2) en Kenny Neyens (5-3).

Dit keer kon Van Trijp er wel een finale van maken. Hij mocht de finale beginnen en deed dat met een 16-darter in zijn eigen leg. Wenig hield vervolgens ook zijn eigen leg met een 60-finish, nadat Van Trijp de bull miste voor de break. Tot 3-2 gingen alle legs met de darts mee. In de zesde leg produceerde de Nederlander een 96-finish voor de break en kwam op matchpoint; 4-2. Een leg later maakte Van Trijp het meteen af. Na het missen van een 126-finish op dubbel 12, mocht hij terug komen om in 19 darts zijn allereerste Challenge Tour te pakken! Wat een dag voor de Nederlander!

Danny van Trijp: 92,59 / 38%
Lukas Wenig: 85,25 / 25%

Nederlanders

Naast twee finales (en een titel) van Van Trijp kenden meer Nederlanders succes in Duitsland. Zo wist Patrick Peters op Challenge Tour 8 de kwartfinales te halen. Tijdens Challenge Tour 9 behaalden nog drie Nederlanders de kwartfinales; Christian Kist, Jelle Klaasen en Jeremy van der Winkel. Kist versloeg in de kwartfinales Klaasen, waarna Van Trijp met 5-3 won van Kist.

Order of Merit

Na 9 toernooien staat Scott Williams nog ruim aan kop. Stephen Burton is door zijn titel gestegen naar een tweede plaats. Danny van Trijp komt met zijn twee finaleplaatsen op een derde plaats en heeft een grote kans om aan de aankomende Players Championship mee te mogen doen. Na 24 Challenge Tours kwalificeren de nummers één en twee van de ranking zich voor het WK en pakken daarnaast ook een tourkaart voor minimaal twee jaar. 

  1. Scott Williams 6350
  2. Stephen Burton 3750
  3. Danny van Trijp 3050
  4. Jim McEwan 2900
  5. Lee Evans 2300
  6. Stu Wilson 2150
  7. Stefan Bellmont 2100
  8. Steve Haggerty 2000
Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *