Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - Dutch Darts Championship 2023

Van Veen beste in Nederlands onderonsje, Kleermaker ook uitgeschakeld

Gian van Veen heeft voor het eerst de finaledag gehaald van een European Tour. In Sindelfingen werd Danny Noppert verslagen. Martijn Kleermaker werd ook uitgeschakeld. Lees hier meer.

Cross ijzersterk en verslaat Kleermaker

Martijn Kleermaker begon de wedstrijd goed, met een 147-finish wist hij Rob Cross meteen te breaken. De break werd een leg later meteen ongedaan gemaakt door de Engelsman, met een 16-darter brak hij terug naar 1-1. Cross vervolgde dit met legs in 13,11 en 19 pijlen om op een 4-1 voorsprong te komen. In leg 6 eindigde Kleermaker de reeks gewonnen legs van Cross en kwam met een 15-darter terug tot 4-2. Cross antwoordde sterk, een 121-finish zorgde ervoor dat ‘Voltage’ op matchpoint kwam. In leg 8 misten beide heren meerdere pijlen op de dubbel, maar uiteindelijk gooide Cross dubbel 8 en verzekerde zich van een 6-2 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rob Cross: 97,35 / 31,6%
Martijn Kleermaker: 84,00 / 28,60%

Van Veen wint Nederlands onderonsje

De wedstrijd begon matig waarbij er in de eerste leg door beide heren wat pijlen op de dubbel werden gemist. Gian van Veen wist deze leg uiteindelijk te pakken, wat ook meteen een break was. Met een geweldige 170-finish verzilverde Van Veen de break. Twee legs later had Danny Noppert de achterstand alweer goed gemaakt, met twee 14-darters stond het na vier legs 2-2. Echter kon Noppert zijn eigen leg niet houden, Van Veen brak in 14 pijlen zijn landgenoot opnieuw en kwam via dubbel 4 op een 4-2 voorsprong.

Kon Noppert een achterstand van twee legs opnieuw goedmaken? Hij begon goed, want met een 131-finish met twee keer tops kwam de Fries terug tot 4-3. Doordat Van Veen erg matig aan zijn eigen leg begon kon ‘The Freeze’ met een 16-darter opnieuw terugbreaken, wat resulteerde in een 4-4 tussenstand. Van Veen vergat de vorige leg snel en begon in de leg van Noppert met twee maximale scores. Pijl 7 werd gemist voor de perfecte leg, maar met een 11-darter brak hij Noppert opnieuw. Een leg later maakte de 21-jarige Nederlander het af, via dubbel 16 plaatste Van Veen zich voor de laatste 16 van de European Darts Grand Prix.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gian van Veen: 98,51 / 42,9%
Danny Noppert: 93,13 / 33,3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Van Veen beste in Nederlands onderonsje, Kleermaker ook uitgeschakeld