Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Gian van Veen - European Championship 2023

Van Veen domineert in Nederlands duel op PCF

Om half vier in de middag mocht Gian van Veen het opnemen tegen Chris Landman. In dit Nederlandse duel werd Van Veen als favoriet aangesteld. Dit wist hij helemaal waar te maken door een 6-1 overwinning neer te zetten. Lees hier meer.

Gian van Veen mocht de wedstrijd beginnen en dit deed hij door zijn eigen leg te houden. Hij miste een 170-finish op de bull, waarna hij de 41 die hij liet staan, netjes opruimde. Het werd 1-0 en nu was het aan de hem de taak om Landman te breken. Na twaalf pijlen stond Van Veen op 78, die hij meteen wist te checken. Het werd 2-0. Landman gaf niet op en wist Van Veen te breken met een 72-finish om te zorgen dat hij in de buurt bleef van zijn landgenoot. Bij de 2-1 stand kwam er opnieuw een break. Van Veen checkte 45 op dubbel 16, zijn favoriet, om 3-1 voor te komen.

Vanaf hier trok hij een sprint naar de eindstreep. Hij maakte 4-1 met een 65- finish, die hij opvolgde met opnieuw een break van Landman. Hij gooide opnieuw zijn favoriet, dubbel 16, om met 5-1 voor te komen. Om de genadeklap te geven wist Van Veen 80 te checken op tops en daardoor wist hij met 6-1 te winnen van zijn landgenoot.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Gian van Veen: 96.64/75%
Chris Landman: 87.65/20%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *