Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen

Van Veen en Van Barneveld ongeslagen tijdens Euro Tour-kwalificaties

Afgelopen maandagmiddag werden er in Wigan nog twee Euro Tour kwalificatietoernooien gespeeld voor de tourkaarthouders. Spelers konden zich kwalificeren voor Sindelfingen en Trier. Lees hier meer.

European Darts Grand Prix

Afgelopen maandagmiddag werd er gestreden voor plekken op twee European Tours later dit jaar. Voor de Nederlanders een goede kans om belangrijk prijzengeld te pakken. Vier Nederlanders wisten zich te kwalificeren voor de European Darts Grand Prix in Sindelfingen. Met overwinningen op Luc Peters (6-2) en Mickey Mansell (6-1) kwalificeerde Raymond van Barneveld zich en komt zo steeds dichterbij een terugkeer op de World Matchplay.

Gian van Veen plaatste zich ook, na een knappe 6-4 overwinning op Premier League-speler Chris Dobey in de finaleronde. Martijn Kleermaker trok het goede gevoel van zondag, kwartfinales op Players Championship 10, mee en versloeg Kim Huybrechts (6-2) en Arron Monk (6-3) voor kwalificatie. Jermaine Wattimena produceerde zijn beste spel in Wigan, hij versloeg Cameron Menzies met 6-0 in de finale ronde en noteerde daarmee een gemiddelde net onder de 100!

Bekijk hieronder alle spelers die zich kwalificeerden voor de European Darts Grand Prix.

Ryan Joyce
Steve Beaton
Jose de Sousa
Simon Whitlock
Keegan Brown
Raymond van Barneveld
Gian van Veen

Lee Evans
Dylan Slevin
Ritchie Edhouse
Pascal Rupprecht
Graham Hall
Callan Rydz
Graham Usher
Adam Smith-Neale
Jermaine Wattimena
Martijn Kleermaker

Josh Payne
Ross Montgomery
Ricky Evans
Daryl Gurney
Ian White
Madars Razma
Alan Soutar

European Darts Matchplay

Later op de maandagmiddag konden tourkaarthouders proberen om zich te kwalificeren voor de European Darts Matchplay eind juni in Trier. Twee Nederlanders die zich eerder op de dag al hadden gekwalificeerd troffen elkaar in de eerste ronde; Van Veen en Wattimena. Beide heren noteerde een gemiddelde van 104+, met Van Veen die mede dankzij een 9-darter (!) en een gemiddelde van 108 met 6-4 won. Hij volgde dit op met een 6-2 overwinning op Rusty-Jake Rodriguez, wederom met een 100+ gemiddelde; 105,99! Hiermee bleef de 20-jarige ongeslagen op de maandag.

Dit deed Raymond van Barneveld ook. Hij versloeg Mario Vandenbogaerde in een beslissende leg in de finaleronde om zich voor zijn negende Euro Tour van het jaar te plaatsen. Meer Nederlanders lukten het niet om zich te kwalificeren. Luc Peters, Jimmy Hendriks en Kevin Doets verloren in de finaleronde.

Ook Jose de Sousa, Graham Hall en Ryan Joyce pakten de dubbel in Wigan. Bekijk hieronder alle spelers die zich kwalificeerden voor de European Darts Matchplay.

George Killington
Stephen Burton
Daniel Klose
Luke Woodhouse
Jose de Sousa
Simon Whitlock
Ross Smith
Raymond van Barneveld
Stephen Bunting
Connor Scutt
Brendan Dolan
Ted Evetts
James Wade
Jim Williams
Keane Barry
Gian van Veen
Graham Hall
Ryan Joyce
Kim Huybrechts
James Wilson
Martin Lukeman
William O’Connor
Mickey Mansell
Matt Campbell

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *