Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen

Van Veen en Van der Velde overtuigen in Wigan

Halsoverkop naar Engeland komen en dan toch winnen. Gian van Veen deed het! In Wigan werden zaterdag twee PDC Development Tour-toernooien afgewerkt. Zo’n 256 spelers met een leeftijd van 16 tot en met 24 mochten het tegen elkaar opnemen. De Nederlander sleepte, net zoals de Ierse Ciarán Teehan, een titel uit het vuur. Jurjen van der Velde deed met een finaleplaats ook goede zaken.  

Development Tour 8: haastige spoed? 

Vrijdagavond stond Gian van Veen in Leeuwarden nog een Euro Tour te spelen. Daarbij kwam hij nipt te kort tegen de Duitse Gabriel Clemens, maar dat bood hem wel de mogelijkheid zaterdag aanwezig te zijn in Engeland. Haastige spoed is zelden goed, zo luidt het spreekwoord. Maar voor Van Veen bleek de oversteek de moeite meer dan waard. Onderweg naar de finale liet hij drie gemiddeldes noteren van honderd of meer. Onder anderen Ciarán Teehan en Jim Moston moesten wijken voor de Nederlander. In de finale nam Van Veen het op tegen Thomas Banks. Deze Engelsman ging langs onder meer Rusty-Jake Rodriguez en Nathan Rafferty voor zijn finaleplaats. In Van Veen moest hij echter zijn meerdere erkennen. De Nederlander won de eindstrijd met een gemiddelde van 97,17 en een uitslag van 5-2. 

Jurjen van der Velde en Damian Vetjens wisten tot de kwartfinales te komen. Owen Roelofs en Wessel Nijman, die vrijdag als winnaar uit de bus kwam, strandden bij de laatste 16.  

Development Tour 9: aan elkaar gewaagd

Tijdens Development Tour 9 wist Van Veen opnieuw enkele overwinningen aaneen te rijgen. Hoewel hij daar een gemiddelde van 102,13 liet neerpennen, vond hij zijn Waterloo ditmaal bij de laatste 16. Ook Jitse van der Wel moest in die ronde het hoofd buigen. Bradly Roes kon doorstoten naar de kwartfinales, waarin de uiteindelijke winnaar Ciarán Teehan zorgde voor zijn uitschakeling.  

Jurjen van der Velde was met een finaleplaats de Nederlander die het verst wist te komen. Al in de eerste ronde schakelde hij Thomas Banks, de finalist van Development Tour 8, uit met een gemiddelde van 105,47. In de halve finales moest Bradley Brooks eraan geloven, waarna Teehan wachtte in de finale. Daarin waren de Ier en Nederlander zo aan elkaar gewaagd dat er een allesbeslissende leg aan te pas moest komen. Terwijl Van der Velde 170 overhad, gooide Teehan 100 uit voor de overwinning: 5-4.  

Stand Development Tour  

De Engelse Luke Littler heeft de koppositie van de Development Tour Order of Merit nog altijd stevig te pakken. Op de tweede plek van de ranglijst prijkt Gian van Veen. Wessel Nijman maakt de top 3 compleet. Na 24 toernooien kwalificeert de top twee zich voor het aankomende PDC WK, terwijl de nummer één ook een ticket ontvangt voor de Grand Slam of Darts.  

  1. Luke Littler £8400  
  1. Gian van Veen £5950  
  1. Wessel Nijman £4975  
  1. Nathan Rafferty £3875  
  1. Sebastian Białecki £3850  
  1. Christopher Toonders £3575  
  1. Ciarán Teehan £3550  
  1. Nathan Girvan  £3325 
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *