Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen

Van Veen en Williams succesvol in Hildesheim

De Nederlander Gian van Veen en de Welshmen Lewy Williams hebben vandaag de titels gepakt tijdens Development Tour 18 & 19 in Hildesheim. Lees hier meer.

Development Tour 18

In totaal begonnen 217 spelers aan Development Tour 18 in Hildesheim. Met nog 7 toernooien te gaan dit jaar stijgt de spanning en druk voor de felbegeerde WK- en Tourkaart-plekken. Dit geldt ook voor Jurjen van der Velde, vooraf het toernooi net buiten de plekken. Echter kende die geen beste ochtend, hij verloor bij de laatste 64 waardoor hij de concurrentie dichterbij zag komen. Nathan Girvan, 600 pond voor de Nederlander, profiteerde niet. Hij verloor in de tweede ronde. Sebastian Bialecki profiteerde wel en verkleinde zijn achterstand tot 50 pond door de laatste 16 te behalen.

Uiteindelijk ging de Josh Rock-show rustig verder in Hildesheim en bereikte zijn derde finale op een rij. Hij was zaterdagochtend o.a. te sterk voor Jitse van der Wal, Keane Barry en Adam Gawlas. In de finale trof hij een Nederlander, Gian van Veen. Van Veen wiste in zijn derde partij een gemiddelde van 116 te noteren en behield die vorm met overwinningen op o.a. Josh Richardson, Kevin Doets en Owen Roelofs.

Het was Josh Rock die erg scherp aan de finale begon door de eerste 2 legs in 13 en 16 darts. Gian van Veen reageerde sterk, want met een 16,12 en 15-darter maakte de Nederlander de break ongedaan en kwam zelfs op voorsprong; 3-2. Vervolgens gingen alle overige legs met de darts mee, waardoor Van Veen met een 14-darter zijn allereerste Development Tour titel op zijn naam schreef en de winstreak van de Noord-Ier stopte (22 wedstrijden ongeslagen).

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gian van Veen: 95,93 / 45%
Josh Rock: 95,29 / 36%

Development Tour 19

Later op de zaterdagmiddag begonnen 219 spelere aan Development Tour 19. Nathan Girvan zag zijn dag in mineur eindigen, hij verloor bij de laatste 64 net als Sebastian Bialecki. Kon Jurjen van der Velde profiteren? Niet echt, hij verloor een ronde later (laatste 32) van Jarred Cole, na knappe zeges op Robbe Dasseville en Geert Nentjes.

De top 3 van de Development Tour Ranking behaalde alle drie de laatste 16; Josh Rock, Keane Barry en Nathan Rafferty. Dit lukte tourkaarthouders Bradley Brooks, Kevin Doets en Lewy Williams ook. Uiteindelijk bleven Doets en Williams over in de finale.

Doets boekte overwinningen op o.a. Ciaran Teehan, Jarred Cole en Keane Barry, terwijl Williams de finale behaalde ten koste van Owen Maiden, Robin Beger en Daniel Perry.

In de finale gingen de eerste 3 legs met de darts mee. In de vierde leg plaatste Williams de eerste break door een 17-darter te gooien. Hij verzilverde vervolgens de break in hetzelfde aantal pijlen voor een 4-1 voorsprong. Toch gaf de Nederlander niet op, met legs in 16 en 15 pijlen kwam Doets terug tot 4-3. Doets hield ook nog eens zijn eigen leg in 16 darts, waardoor er een beslissende leg moest komen. Williams begon de leg ijzersterk door te openen met een 180’er. Deze voorsprong gaf de Welshmen niet meer uit handen en pakte in 13 darts de titel!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Lewy Williams: 86,47 / 42%
Kevin Doets: 89,48 / 33%

Nederlanders

Het was een prima dag voor de Nederlanders in Hildesheim. Tijdens het eerste toernooi van de dag wist naast de toernooiwinnaar Van Veen nog een Nederlander de halve finales te behalen, Owen Roelofs. Kevin Doets verloor in de kwartfinales, terwijl voor Jitse van der Wal de laatste 16 het eindstation was.

Tijdens het tweede toernooi behaalde Doets knap de finale, die zo een succesvolle dag kende. Vinay Ramnath bereikte zijn eerste kwartfinale ooit op de Development Tour, terwijl voor Daan Bastiaansen het toernooi er bij de laatste 16 op zat.

Order of Merit

Na 24 toernooien ontvangt de top twee van de Order of Merit die zich nog niet via de Pro Tour heeft geplaatst voor het WK, een WK-ticket. Op dit moment zijn dat Nathan Rafferty en Lewy Williams, dankzij een belangrijke titel vandaag. Nathan Girvan staat voorlopig op pole-position voor een tourkaart, net als Geert Nentjes.

  1. Josh Rock 10950
  2. Keane Barry 9050
  3. Nathan Rafferty 7900
  4. Geert Nentjes 7700
  5. Lewy Williams 6700
  6. Nathan Girvan 6050
  7. Jurjen van der Velde 5550
  8. Sebastian Bialecki 5450
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *