Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen

Van Veen klaar voor Q-School: wint Open Stedendriehoek

Gian van Veen heeft de Open Stedendriehoek (NDB Ranking) op zijn naam geschreven en lijkt klaar te zijn voor Q-School aankomende week. Chantal Tessin, Daan Toxopeus, Bradley van der Velden, Aileen de Graaf en Dennis van Bergen waren ook succesvol. Lees hier meer.

Jeugd

Een totaal van 4 meisjes, 18 aspiranten en 34 junioren begonnen zondagochtend aan de derde NDB Ranking van het seizoen. Bij de meisjes kregen we voor de derde keer dezelfde finale, Chantal Tessin en Daphne Camijn streden om de titel in de finale. Camijn kwam er niet aan te pas, waardoor de Fries Tessin de finale met 3-0 naar zich toe trok en haar derde titel op een rij pakte!

Bij de aspiranten bereikte Ruben Baalmans voor de tweede keer de finale, dit keer trof hij Daan Toxopeus. In Barneveld haalde Toxopeus al de halve finale bij zijn allereerste NDB Ranking. In de finale begon hij ook erg sterk, hij pakte de eerste twee legs van de partij. De Groningse Baalmans vocht zich goed terug in de wedstrijd, maar moest de vijfde en beslissende leg toch aan Toxopeus geven.

Bij de junioren waren het de twee beste Nederlandse jeugdspelers op het moment die de finale behaalden. WDF WK-deelnemer Bradley van der Velden stond in zijn derde finale op een rij dit seizoen, na overwinningen op o.a. Sydnee de Vries en Tinus van Tiel. Pim van Bijnen was te sterk voor onder meer Yannick Evers en Kendji Steinbach. Van Bijnen begon als betere aan de finale door de eerste twee legs te pakken. Daarna zag hij Van der Velden de volgende vier legs winnen in 18,16,14 en 17 darts voor zijn tweede NDB-titel.

Meisjes finale
Chantal Tessin 3-0 Daphne Camijn

Aspiranten finale
Daan Toxopeus 3-2 Ruben Baalmans

Junioren finale
Bradley van der Velden 4-2 Pim van Bijnen

Dames

Zondagmiddag begonnen 49 dames aan de Open Stedendriehoek. Nummer één geplaatste Roos van der Velde was aanwezig net als Aileen de Graaf, Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen, Aletta en Noa-Lynn van Leuven. Alleen Van Leuven lukte het niet om de kwartfinales te bereiken, in een onderling duel bij de laatste 16 was Steenbergen met 3-1 te sterk.

In de kwartfinale versloeg Van der Velde met 4-2 verrassend Steenbergen, terwijl Adriana van Wijgerden-Vermaat ook de halve finales bereikte na een overwinning op Lerena Rietbergen. Aan de andere kant van het schema kwam De Graaf en Zijlstra door, na overwinningen op respectievelijk Aletta Wajer (4-1) en Laura van den Berg (4-1). het waren Van der Velde en De Graaf die over bleven in de finale. Voor Van der Velde werd het haar tweede finale op een rij, na een 4-1 zege op Van Wijgerden-Vermaat. De Graaf had geen problemen met Zijlstra, met 4-0 was ze de baas.

In de finale begon de meer ervaren De Graaf sterk aan de finale. Mede doordat Van der Velde zich met een 180’er ‘dood’ gooide op 178, kwam De Graaf op een 3-0 voorsprong. Van der Velde vocht zich nog wel terug in de finale, maar kon de ruime achterstand niet meer goed maken. Bij een 3-2 stand, miste ze drie pijlen op tops voor 3-3. De Graaf checkte 50 voor een 4-2 voorsprong, waarna ze een leg later via dubbel 9 haar tweede titel van het seizoen naar haar toe trok; 5-2.

Halve finales
Roos van der Velde 4-1 Adriana van Wijgerden-Vermaat
Aileen de Graaf 4-0 Anca Zijlstra

Finale
Aileen de Graaf 5-2 Roos van der Velde

Heren

Een totaal van 112 heren A en 148 heren B reisden zondag af naar Zutphen. Diverse topspelers bij de heren A waren afwezig, in verband met European Q-School die maandagmiddag begint in het Duitse Kalkar. De nummer één geplaatste Dennie Olde Kalter was wel aanwezig net als drie spelers die vorig jaar nog in het bezit waren van een tourkaart: Berry van Peer, Niels Zonneveld en Ron Meulenkamp. Voor Van Peer en Meulenkamp zat het toernooi er snel op, ze verloren allebei in de openingswedstrijd. Van Peer verloor in een beslissende leg van Jeffrey Keen, terwijl Meulenkamp met 4-0 eraf ging tegen Zonneveld.

Zonneveld stoomde vervolgens door naar de kwartfinales, waarin hij de talentvolle en opkomende Gian van Veen trof. Van Veen was eerder op de dag al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Wesley Plaisier en nam die vorm mee tegen Zonneveld; 5-3 overwinning. Andere halve finalisten waren Dennie Olde Kalter, Arjan Konterman en Youri Brouwer. Van Veen en Konterman bleven over in de finale en streden om de titel. Van Veen was in de halve finale met 5-2 te sterk voor Brouwer, terwijl Konterman met 5-3 Olde Kalter versloeg.

De finale ging tussen twee spelers die aankomende week ook aanwezig zullen zijn in Duitsland voor Q-School en met dit toernooi nog flink wat zelfvertrouwen zullen tanken. Van Veen begon de finale, maar zag Konterman uitstekend starten. De darter uit Meppel won alle drie legs in de eerste set in 15,14 en 16 pijlen. Van Veen kwam ijzersterk terug in de tweede set, met een prachtige 125-finish brak hij zijn landgenoot meteen. Hij verzilverde de break via dubbel 10, nadat Konterman drie pijlen miste op de dubbel. Een leg later trok de 20-jarige dankzij een 62-finish de set naar zich toe; 1-1 in sets. In de beslissende set gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg miste Van Veen één pijl op dubbel 16 om zijn eigen leg te houden, waardoor Konterman via dubbel 10 een belangrijke break plaatste. Toch kon Konterman het niet in zijn eigen leg afmaken, Van Veen brak meteen terug door een 130-finish te gooien. In de vijfde en beslissende leg produceerde Van Veen een 72-finish om alsnog zijn eerste NDB-titel uit zijn carrière te pakken!

Bij de heren B ging de titel naar Dennis van Bergen. Hij won in de finale met 4-3 van Jan Boelen, die terug kwam van een 3-1 achterstand. Eerder op de dag werden Jos Roelofs en Joey de Jong ook al verslagen.

Heren A
Halve finales
Arjan Konterman 5-3 Dennie Olde Kalter
Gian van Veen 5-2 Youri Brouwer

Finale
Gian van Veen 2-1 (0-3,3-0,3-2) Arjan Konterman

Heren B
Halve finales
Jan Boelen 3-2 Patrick van Santen
Dennis van Bergen 3-1 Joey de Jong

Finale
Dennis van Bergen 4-3 Jan Boelen

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *