Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - Dutch Darts Championship 2023

Van Veen klopt Wattimena in partij van hoog niveau

Gian van Veen heeft zijn eerste overwinning op de European Tour te pakken. De jonge Nederlander versloeg in een partij van hoog niveau Jermaine Wattimena: 6-5.

Een Nederlands onderonsje om de vrijdag te beginnen: Gian van Veen en Jermaine Wattimena trapten de European Darts Grand Prix af. Beide mannen wonnen dit jaar nog niet op de European Tour en gingen dus op jacht naar die felbegeerde zege. Met een 15-darter startte Van Veen sterk, maar een leg later miste de 21-jarige vier pijlen op de dubbels: Wattimena profiteerde. Met een 138-finish voor een 12-darter toonde Van Veen zich echter direct weer, maar ‘The Machinegun’ liet met een 125-finish ook zijn spierballen zien.

Beide spelers stonden ruim boven de 100 gemiddeld te spelen: een 15-darter van Van Veen werd gevolgd door een 12-darter van Wattimena. Voor het eerst in de partij volgde een break: Van Veen miste drie pijlen op tops, waardoor Wattimena in kon stappen. De break werd echter meteen ongedaan gemaakt met een 13-darter, waardoor de stand op 4-4 kwam. De landgenoten deden niks voor elkaar onder, waardoor een belissende leg nodig was. Van Veen zette zich hierin na negen pijlen weg onder de 100, waardoor hij meerdere kansen kreeg op de zege. Zijn vierde matchdart was raak: de jonge Nederlander treft morgen Danny Noppert.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gian van Veen: 97.24 / 35%
Jermaine Wattimena: 101.90 / 56%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *