Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - European Championship 2023

Van Veen mist zes matchdarts, Searle grijpt zege

Gian van Veen heeft meteen een klap opgelopen op de Grand Slam of Darts. Na een 4-0 voorsprong ging hij alsnog onderuit tegen Ryan Searle: 5-4.

Het behalen van de halve finale op het EK was voor Gian van Veen zijn doorbraak bij het grote publiek, maar zijn droomjaar houdt daar nog niet bij op. De Nederlander mag dankzij het winnen van de Development Tour zijn debuut maken op de Grand Slam of Darts: op zaterdagmiddag was Ryan Searle zijn eerste tegenstander. Beide mannen kwamen traag uit de startblokken, maar het was Van Veen die zijn eigen leg hield. Doordat Searle een leg later ook nog vier pijlen op de dubbels miste kwam de Nederlander snel op 2-0.

Met legs in 16 en 12 pijlen snelde Van Veen naar een 4-0 voorsprong. Een ‘whitewash’ leek in de maak, maar na drie gemiste matchdarts liet hij Searle in leven. Het leek dat dit een klap was voor de jonge Nederlander: terwijl Searle steeds beter ging spelen, viel hij scorend een beetje stil. Met legs in 15, 15 en 14 pijlen trok ‘Heavy Metal’ de stand weer gelijk, waardoor er een beslissende leg nodig was. Mede door een 171 verschafte Van Veen zich hierin weer meerdere matchdarts, maar ook nu ging het mis. Drie keer werd dubbel 18 gemist, waardoor hij alsnog capituleerde. Searle vond dubbel 10 en greep de zege.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Ryan Searle: 91.24 / 31.3%
Gian van Veen: 89.96 / 26.7%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *