Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen

Van Veen naar Leeuwarden, vier Nederlanders naar Oostenrijk

Afgelopen maandagmiddag zijn er twee Euro Tour-kwalificatietoernooien voor PDC-tourkaarthouders afgewerkt in Barnsley. Spelers konden zich o.a. kwalificeren voor het Dutch Darts Championship. Lees hier welke 24 spelers we terug gaan zien in Leeuwarden.

Dutch Darts Championship

Eind april vind de Dutch Darts Championship plaats in de Fries hoofdstad Leeuwarden. Slechts één Nederlandse tourkaarthouder was maandagmiddag succesvol en kwalificeerde zich voor de zesde Euro Tour van het jaar. Gian van Veen versloeg in Barnsley Mario Vandenbogaerde en Matt Campbell voor kwalificatie van zijn eerste Euro Tour van het jaar. Drie Nederlanders bereikten ook de finaleronde, maar moest zich erkennen in hun tegenstander. Luc Peters, Maik Kuivenhoven en Danny Jansen hadden het geluk niet aan hun zij.

Gary Anderson keert daarentegen na zeven jaar weer terug op de European Tour. De Schot had twee keer een beslissende leg nodig, tegen Tony Martinez en Devon Petersen. Graham Hall en George Killington zullen hun Euro Tour-debuut gaan maken eind april in Nederland. Bekijk hieronder de 24 gekwalificeerden.

Dylan Slevin
Adam Smith-Neale
Stephen Bunting
Martin Lukeman
Dimitri van den Bergh
Jim Williams
Gabriel Clemens
Steve Beaton
Ross Smith
Daryl Gurney
Madars Razma
Ian White
Alan Soutar
Ricardo Pietreczko
Krzysztof Ratajski
Graham Hall
Adam Gawlas
Arron Monk
Kim Huybrechts
Gian van Veen
Gary Anderson
Keane Barry
John O’Shea
George Killington

Austrian Darts Open

Eerder op de dag werd ook nog een kwalificatietoernooi voor de Austrian Darts Open in Graz gespeeld. Hiervoor wisten vier Nederlanders zich te plaatsen. Voor Raymond van Barneveld wordt dit alweer zijn vijfde Euro Tour-deelname in zes toernooien. Hiervoor had hij wel een beslissende leg nodig om Gary Anderson in de finaleronde te verslaan. Jeffrey de Zwaan knokte zich in de finaleronde tegen Mike de Decker terug van een 5-2 achterstand, om uiteindelijk met 6-5 te winnen.

Owen Roelofs gaat zijn Euro Tour-debuut maken in Oostenrijk. De 20-jarige versloeg Ross Smith en Jeff Smith op weg naar kwalificatie. Maik Kuivenhoven kwalificeerde zich ook, nadat te sterk was voor Dimitri van den Bergh en Luc Peters. Naast Peters viel het doek ook voor Vincent van der Voort, Martijn Kleermaker, Niels Zonneveld en Jermaine Wattimena in de finaleronde.

Bekijk hieronder alle 24 gekwalificeerden.

William O’Connor
Ian White
Cameron Menzies
Jim Williams
Maik Kuivenhoven
Bradley Brooks
Ricky Evans
Daryl Gurney
Owen Roelofs
Simon Whitlock
Madars Razma
Dylan Slevin
Ricardo Pietreczko
Nick Kenny
Krzysztof Ratajski
Jeffrey de Zwaan
Chris Dobey
Matt Campbell
Kim Huybrechts
Ryan Meikle
Luke Woodhouse
Raymond van Barneveld
Brendan Dolan
Mickey Mansell

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *