Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Gian van Veen - European Championship 2023

Van Veen niet opgewassen tegen briljante Bunting

Gian van Veen is er niet in geslaagd de derde ronde te halen op de Players Championship Finals. De Nederlander moest zijn meerdere erkennen in een briljante Stephen Bunting: 6-1.

De focus van Gian van Veen zal dit weekend vooral op de finale van het WK Jeugd liggen, maar desondanks wist hij op vrijdag ook zijn openingswedstrijd op de Players Championship Finals te winnen. In ronde twee wachtte hierdoor Stephen Bunting. ‘The Bullet’ is de laatste maanden in topvorm en liet dat ook vandaag zien. Met een 19-darter begon hij nog voorzichtig, maar daarna gingen alle remmen er vanaf.

Met een 12-darter brak hij Van Veen, waarna hij met een 138-finish ook in zijn eigen leg een 12-darter noteerde. Met een 14-darter greep hij vervolgens nog een break. De Engelsman kon zelfs nog beter: een 11-darter in zijn eigen leg bracht de stand al op 5-0. Door een mindere leg zakte zijn gemiddelde onder de 110, waardoor ook Van Veen nog op het bord kon komen. De zege ontging hem echter niet: met weer een 12-darter greep de nummer 21 van de wereld de zege. Van Veen mag zich gaan concentreren op morgen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Stephen Bunting: 105.66 / 60%
Gian van Veen: 90.94 / 100%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *