Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen

Van Veen nipt ten onder tegen Clemens in Leeuwarden

Gian van Veen is er net niet in geslaagd om de tweede ronde in Leeuwarden te halen. De Nederlander moest in een beslissende leg zijn meerdere erkennen in Gabriel Clemens.

In 2022 speelde Gian van Veen zich voor het eerst in de kijker van het grote publiek door zich te plaatsen voor zijn eerste European Tour, dit jaar beleeft de jonge Nederlander zijn definitieve doorbraak. In Leeuwarden mocht hij zich voor het eerst gaan tonen aan zijn thuispubliek: met een 120-finish kreeg hij ze meteen op de banken. Beide mannen hielden vervolgens hun eigen leg, waarna Van Veen een kans op de break kreeg. Twee pijlen op dubbel 10 werden gemist, waarna hij twee legs later zelfs 4-2 achter stond.

Met een 14-darter sloot Van Veen weer aan, waarna hij meteen met een 180 startte. Clemens werd volop onder druk gezet: de Duitser miste de bull voor een 87-finish, waardoor Van Veen het publiek weer uit hun dak liet gaan. Nadat Clemens een leg later 100 ook nog doodgooide kwam hij zelfs op 5-4. De spanning werd echter flink opgevoerd: er kwam een beslissende leg. Vanaf 84 leek de Nederlander de eerste kans op de wedstrijd te krijgen, maar de grote 14 werd gemist, waardoor een pijl op de bull in rook opging. Clemens kreeg vanaf 76 wel een kans, en deze was meteen raak. De Duitser kon zijn geluk niet op, Van Veen droop helaas af.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gian van Veen: 95.85 / 33.3%
Gabriel Clemens: 98.32 / 54.5%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *