Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Gian van Veen - International Darts Open 2024

Van Veen overklast Van Barneveld op weg naar kwartfinale

Gian van Veen keert op zondagavond terug in de kwartfinale van het European Darts Open. In een Nederlands duel met Raymond van Barneveld was hij verreweg de beste: 6-1.

Hij had het even nodig: Raymond van Barneveld tankte met zijn zege op Luke Humphries weer wat vertrouwen én greep meteen ook belangrijk prijzengeld richting het EK. Zijn beloning was een Nederlands onderonsje: ook Gian van Veen stootte in Leverkusen door naar de zondag. De jonge Nederlander liet zijn oudere landgenoot in dit duel zien wie de toekomst heeft. Van Barneveld kwam nog op 1-0, maar kreeg daarna klap op klap te verwerken. Met legs in 13, 14 en 12 pijlen knalde Van Veen naar een 3-1 voorsprong, waarna een 16-darter de volgende stap was.

Een knappe 74-finish voor een 15-darter leverde alweer de volgende break op, waardoor het verzet definitief was gebroken. Door met een 180 zijn eigen leg te beginnen leek de zege in aantocht, al had hij daar wel drie missers op de dubbels van Van Barneveld voor nodig. Met een gemiddelde van ruim boven de 100 en een 6-1 zege maakte ‘GVV’ indruk: wat kan hij vanavond?

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Raymond van Barneveld: 98,63 / 14.3%
Gian van Veen: 103,22 / 60%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *