Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - European Darts Matchplay 2023

Van Veen overklast Whitlock en blijft jagen op World Grand Prix

Gian van Veen blijft indruk maken in zijn eerste jaar bij de PDC. De Nederlander verslaat Simon Whitlock in Jena, waardoor de jacht op de World Grand Prix verder gaat.

Nadat Ricardo Pietreczko en Luke Woodhouse hun openingswedstrijd wonnen, was het in de laatste wedstrijd van de avond de beurt aan Gian van Veen. De Nederlander is nog in de strijd om een plek op de World Grand Prix, maar trof het (wederom) niet met de loting. Simon Whitlock was op papier een lastige tegenstander. Met een 18-darter greep Van Veen snel de eerste leg, waarna hij in 14 pijlen de break vond.

Met een 156-finish, met Whitlock wachtend op 28, toonde onze landgenoot zich een leg later aan het Duitse publiek. Hij zag zijn tegenstander daarna wel een leg pakken, maar met een 13-darter zette hij de stand op 4-1. Een 120-finish volgde: Van Veen deelde klap na klap uit, Whitlock kon er weinig aan doen. Een 15-darter later was de partij ook afgelopen. De jacht op de World Grand Prix duurt voort: morgen wacht met Nathan Aspinall wéér een pittige uitdaging.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gian van Veen: 95.03 / 54.5%
Simon Whitlock: 94.82 / 20%

Image courtesy of FOTO: Chris Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *