Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Gian van Veen - Dutch Darts Championship 2024

Van Veen piekt op juiste moment en verslaat Baetens

Gian van Veen mag nog even in Leverkusen blijven. De Nederlander leek het tegen Andy Baetens even kwijt, maar herpakte zich grandioos: 6-4.

Geen Development Tour, maar het European Darts Open voor Gian van Veen dit weekend. Voor de derde keer mocht de Nederlander als geplaatste speler beginnen aan een European Tour-toernooi, al leek hij met Andy Baetens wel een stevige tegenstander gekregen te hebben. De Belg vergat dit echter ook te laten zien. Net als tegen Nathan Rafferty op vrijdag begon hij slordig op de dubbels, waardoor Van Veen meer dan genoeg tijd kreeg om zelf wel de buitenste ring te vinden. Na legs in 16, 18 en 16 pijlen vond GVV met een 13-darter een versnelling, waardoor de stand al snel op 4-0 kwam.

Zo snel als het 4-0 was, werd het ook weer 4-4. Baetens begon zijn dubbels nu wel te vinden en vond finishes van 83 en 62, terwijl Van Veen steeds slordiger werd. Op het juiste moment herpakte de Nederlander zich echter: met legs in 12 en 11 pijlen toonde hij de klasse van een wereldtopper en trok hij de partij alsnog met 6-4 over de streep.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gian van Veen: 97,23 / 28,6%
Andy Baetens: 89,70 / 33,3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *