Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - Austrian Darts Open 2024

Van Veen toont topvorm en verslaat ook Edhouse in Graz

Gian van Veen is op het Austrian Darts Open doorgestoten tot de kwartfinale. In het duel tegen Ritchie Edhouse, ook een man in vorm, kwam hij tot een gemiddelde van boven de 105.

Op de vroege zondagmiddag zullen zowel Gian van Veen als Ritchie Edhouse kansen hebben geroken. Beide mannen steken in bloedvorm en mochten het tegen elkaar gaan uitvechten wie in Graz de kwartfinale zou bereiken. Met een 12-darter zette Edhouse meteen de toon in leg één, waarna Van Veen met een 13-darter een passend antwoord vond. De Nederlander miste vervolgens 124 op de bull, en kreeg direct een klap van zijn tegenstander: de Engelsman vond het midden van het bord vanaf 90 wel. Een 97-finish van ‘GVV’ volgde, waardoor het gelijk op bleef gaan.

Ondanks een gemiddelde van boven de 108 stond Van Veen twee legs later echter met 4-2 achter. Na vijf missers op de dubbels liet hij Edhouse dit gat slaan, maar met legs in 11 en 14 pijlen herstelde hij zich pijlsnel. Even zo snel greep hij de voorsprong: met een 15-darter brak hij Edhouse, waardoor hij voor de wedstrijd mocht gaan gooien. ‘Madhouse’ kreeg vanaf 102 nog één pijl om er een beslissende leg uit te slepen, maar daarna was het aan de darter uit Poederoijen om er een einde aan te maken. Op zondagavond treft hij Joe Cullen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Ritchie Edhouse: 98.93 / 57.1%
Gian van Veen: 105.2 / 37.5%

Image courtesy of FOTO: Jan Edegger (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *