Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - International Darts Open 2024

Van Veen veel te sterk voor ondermaatse De Sousa

Gian van Veen is met een ruime zege begonnen aan het Austrian Darts Open. Op vrijdagavond kende hij geen enkel probleem met een uiterst zwakke José de Sousa: 6-1.

Op de vloer loopt het dit jaar beter dan op het podium, maar Gian van Veen sprokkelt nu ook op de European Tour zijn ponden bij elkaar. In Oostenrijk nam hij het op tegen José de Sousa, die de laatste tijd niet bepaald constant is. Dit bleek ook vandaag: zonder enkele tegenstand kon Van Veen snel op 2-0 komen. De Portugees kreeg een leg later wel een kans op de dubbels, maar die kans verzilveren lukte niet.

Het gemiddelde van ‘The Special One’ zakte steeds verder weg onder de 80, waardoor Van Veen geen strobreed in de weg werd gelegd om de voorsprong verder uit te breiden. Al snel kwam de stand op 5-0, waarna De Sousa zijn eer nog een beetje redde met een 17-darter. Een slechte wedstrijd kreeg uiteindelijk een slot dat er totaal niet bij paste: met een 12-darter greep Van Veen de zege, waardoor het gemiddelde van de Nederlander nog boven de 90 uit kwam.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
José de Sousa: 74.95 / 14.3%
Gian van Veen: 90.44 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *