Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - Dutch Darts Championship 2023

Van Veen verliest van Ross Smith in PCF

Ross Smith won met 100% op de dubbels van een goedspelende Gian van Veen. Het werd 6-2, waarbij beide heren boven de 95 gemiddeld gooide. Scorend ging redelijk gelijk op, waar Ross Smith elke keer 1 pijl voor stond. Beide darters hebben geen enkele dubbel gemist. 

Rond de klok van kwart over twee was het de beurt aan de Europees Kampioen: Ross Smith. Hij mocht het opnemen tegen de jongste uit het toernooi: de Nederlandse Gian van Veen. Voor Van Veen was dit zijn eerst TV-toernooi. Smith mocht beginnen en deed dit met een 16-darter. Van Veen kwam moeilijk er in en kon hij moeite de triples vinden. Hierna wist Van Veen ook zijn eigen leg te houden door een 13-darter te gooien op dubbel 8, ondanks een maximum score van zijn tegenstander; het werd 1-1. Van Veen begon meer triples te raken en zijn scores werden beter. Smith bleef doen wat hij al deed en checkte 48 met twee darts voor opnieuw een voorsprong. De Nederlander gaf niet op en stond na 12 darts al op 36. Hij checkte deze meteen en wist de stand gelijk te trekken door een 13-darter.

Smith kwam opnieuw voor door 60 te checken met twee darts en het werd dus 3-2. Vervolgens kwam de eerste break van de wedstrijd. Van Veen gooide 171 om hem op 135 te zetten, waar Smith meteen goed reageerde met een maximum score om hem op 85 weg te zetten. Van Veen miste 135, maar Smith checkte 85 wel op dubbel 5. Hierna hield Smith opnieuw zijn eigen leg met een knappe 141-finish; 5-2. Ook hier had Smith maar 1 dart nodig voor de wedstrijd. Hij checkte 43 en het werd 6-2 voor Smith. 

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Gian van Veen: 95.78 / 100%
Ross Smith: 95.97 / 100%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *