Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Gian van Veen - European Championship 2023

Van Veen verslaat ook Van Gerwen op EK

Het debuut van Gian van Veen op het EK wordt mooier en mooier. De Nederlander wint het Nederlands onderonsje met Michael van Gerwen om zo de halve finale te bereiken in Dortmund. Lees hier meer.

Gian van Veen wist tijdens zijn debuut op het EK gelijk de kwartfinales te bereiken na knappe overwinningen op Damon Heta (6-1) en Daryl Gurney (10-6). Michael van Gerwen was op jacht naar zijn vijfde European Championship-titel en zijn eerste sinds 2017. Van Gerwen had het niet makkelijk op weg naar de kwartfinales, met zeges op Madars Razma (6-5) en Ricardo Pietreczko (10-7) werd de kwartfinales bereikt.

Van Gerwen mist dubbels, Van Veen profiteert

Michael van Gerwen mocht de laatste kwartfinale beginnen, maar liep meteen tegen een break aan. Van Veen wist een 108-finish uit te gooien voor de break, waarna hij in 14 pijlen de break verzilverde. In de derde leg kwam ook Van Gerwen op het scorebord, met een 75-finish werd het 2-1. Nadat Van Veen sterk zijn eigen leg hield, leek Van Gerwen dit ook te doen. Echter miste hij zes pijlen op de dubbel, waardoor Van Veen via dubbel 8 voor de tweede break zorgde; 4-1.

Van Veen behoudt ruime voorsprong

Na een korte pauze produceerde Van Veen een 11-darter om de tweede break ook te verzilveren en had zo al een groot gat geslagen met Van Gerwen. Van Gerwen kwam meteen met een sterk antwoord, met een 167-finish schreef hij zijn tweede leg op het scorebord. De overige drie legs van de sessie gingen met de darts mee, waardoor de heren gingen pauzeren met een 7-3 tussenstand.

Van Veen klaart de klus

Na de laatste pauze ging het houden van de eigen legs nog even door. In leg 12 kreeg Van Veen drie pijlen om Van Gerwen te breaken, maar miste. Van Gerwen kon zo via dubbel 10 toch zijn eigen leg houden. In de leg die daarop volgde stond Van Gerwen na 12 pijlen op 49 voor de rebreak. Echter kreeg hij geen kans meer, ‘GVV’ produceerde een belangrijke 116-finish om op matchpoint te komen; 9-5. Deze achterstand kon Van Gerwen niet meer ombuigen, de laatste twee legs gingen met de darts mee. Van Veen wist via dubbel 8 ook Van Gerwen te verslaan met 10-6 en zo zien we hem later vanavond terug in de halve finales van het EK.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gian van Veen: 93,67 / 31,3%
Michael van Gerwen: 93,75 / 31,6%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *