Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van Velzen, Bastings en Prins winnen spectaculaire NDB Ranking in Beek & Donk

Afgelopen middag werd de zevende NDB Ranking gespeeld in Beek & Donk. Lees hier toernooiverslagen van de Heren A, Heren B, Dames en de Paradarters terug. 

Heren A
Bij de heren A vielen er veel verrassingen in het begin van het toernooi. Zo vlogen Martijn Kleermaker, Jeffrey Sparidaans, Nick Crouwel, Michael Busscher en Michel van der Horst er al voor de laatste 32 uit. De favorieten die overbleven waren Chris Landman, Wessel Nijman, Willem Mandigers en Luc Peters ook zij verloren alle vier bij de laatste 16. Uiteindelijk versloeg de vrij onbekende Joost Geurts in de halve finales de terugkomende Toon Greebe met 5-3, die in de eerste ronde Martijn Kleermaker met 4-2 versloeg. Johan van Velzen werd de tweede finalist na een 5-2 overwinning op Tonny Veenhof.

De finale ging dus twee vrij onbekende spelers. Van Velzen was de speler die het beste aan de finale begon, want hij wist de eerste set met duidelijke cijfers te winnen; 3-0. De tweede set ging lang gelijk op, maar in de laatste leg wist Van Velzen tot te slaan en pakte daarmee zijn eerste NDB titel!

Halve finales:
Joost Geurts 5-3 Toon Greebe
Johan van Velzen 5-2 Tonny Veenhof

Finale:
Johan van Velzen 2-0 (3-0,3-2) Joost Geurts

Heren B
Bij de heren B waren het Jurrit van Essen en Jeffrey Bastings die de finale haalden. De nummer 2 geplaatste Van Essen bereikte de finale ten koste van Bruce Glastra (3-0), Alwijn van Saarlos (3-2), Thommy Schuurink (3-0), Marc van Pruissen (3-2), Jan Dijkstra (3-2) en Henry Veenstra (3-2). Bastings bereikte de finale met overwinningen op Björn Meijer (3-1), Luciano Tardio (3-0), Pascal van Viersen (3-1), Frank Nijveld (3-1) en Lorenzo Pronk (3-2). In de finale gingen de eerste 3 legs met de darts mee. In de vierde leg wist Bastings via D8 naar een 3-1 voorsprong te breaken. Via D12 hield Bastings zijn eigen leg en pakte daarmee zijn eerste NDB titel.

Halve finales:
Jurrit van Essen 3-2 Henry Veenstra
Jeffrey Bastings 3-2 Lorenzo Pronk

Finale:
Jeffrey Bastings 4-1 Jurrit van Essen

Dames
Bij de dames ging de finale tussen de topspeelsters van het Nederland, Aileen de Graaf nam het op tegen Sharon Prins. De Graaf bereikte de finale met overwinningen op Christina Achten (3-0), Vanessa Zuidema (3-0), Astrid Trouwborst (4-0) en Femke Herms (4-0). De Graaf verloor op weg naar de finale dus geen enkele leg. Prins stond in de finale door overwinningen op Fabienne Romelingh (3-0), Olga Hoogenkamp (3-0), Floortje van Zanten (4-3) en op Priscilla Steenbergen (4-3). In de finale ging het lang gelijk op, maar op het einde lieten de dubbels het afweten voor De Graaf. Prins profiteerde en won daarmee de finale met 5-3.

Halve finales:
Aileen de Graaf 4-0 Femke Herms
Sharon Prins 4-3 Priscilla Steenbergen

Finale:
Sharon Prins 5-3 Aileen de Graaf

Paradarters
Michelovic van Velzen wist zijn vijfde NDB titel van het jaar te bemachtigen en dat betekent dat hij de nieuwe NDB Rankingkampioen is bij de Paradarters van het seizoen 2018/2019. Van Velzen bereikte de finale met o.a. overwinningen op Patrick Breekveldt (3-0) en Anton van Hemert (3-0), die Arie van der Rassel met 3-0 versloeg in de kwartfinales. De finalist Martijn Wouters bereikte de finale met o.a. een knappe 3-0 overwinning op Cliff Ruiter. In de finale was Van Velzen toch een maatje te sterk voor Wouters, het werd 3-0.

Bij de specials ging de titels naar Menno Lammers, die Aant Jager in de finale met 3-0 versloeg.

Image courtesy of FOTO: NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *