Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Marvin van Velzen - Dutch Darts Championship 2024

Van Velzen en Wajer plaatsen zich voor Nederlandse selectie

Vandaag stond het kwalificatietoernooi in Prinsenbeek op het programma voor de Nederlandse selectie 2024-2025. De beste spelers uit o.a. de SuperLeague, LaCo en NDB Ranking van het afgelopen seizoen aangevuld met de regionale qualifiers van de lidorganisaties streden om een plekje in de Nederlandse selectie.

De eerste finalist bij de heren kwam uit een spannende en uitmuntende kwartfinale tussen Marvin van Velzen en Jamai van den Herik. Beide spelers speelden de gehele partij ruim 100 gemiddeld en Van den Herik was zelf onderweg naar een 9-darter. Toch kon hij niet voorkomen dat Van Velzen vijfmaal zijn eigen leg wist te winnen en zo de 5-4 winst greep. In de halve finale tegen Jarno Bottenberg vloog Van Velzen uit de startblokken met o.a. een prachtige 132-finish en wederom een uitstekend gemiddelde pakte hij een 4-0 voorsprong. Bottenberg vocht echter terug tot 4-2, maar ook hij kon Van Velzen vandaag niet van de (5-2) overwinning afhouden. De andere finalist bij de heren Sietse Lap kende ook een uitstekende dag. In de kwartfinale won hij met 5-3 van Keanu van Velzen en in de halve finale was Lap met 5-1 duidelijk een maatje te groot voor Loek van den Berg. Een spannende finale werd dan ook verwacht tussen Van Velzen en Lap. Van Velzen vloog echter uit de startblokken en pakte een 4-1 voorsprong. Lap vocht zich knap terug in de wedstrijd tot 4-4. Na een gemiste 114-finish van Lap in de negende leg plaatse Marvin van Velzen met een knappe 68-finish de break om de overwinning vervolgens in zijn eigen leg veilig te stellen.

Huidig Nederlands team speelster Aletta Wajer wist zich nog niet te kwalificeren voor de selectie van komend seizoen. Vandaag won zij in de kwartfinale met 4-1 van Nathalie van Marm om vervolgens in de halve finale Djamilla Kroon met 4-2 te verslaan. In de finale nam Wajer het op tegen Kelly Streef. Streef speelde afgelopen zaterdag tijdens de LaCo-finaledag ook al uitstekend. Vandaag versloeg zij in de kwartfinale huidig Nederlands team speelster en tweevoudig winnaar van het kwalificatietoernooi Desiree Geel met 4-3. In de halve finale won Kelly met 4-3 van wederom een voormalig Nederlands team speelsters. Ditmaal versloeg zij Vanessa Zuidema. Het beloofde dan ook een spannende en gelijk opgaande finale te worden bij de dames. Wajer won echter knap de eerste twee legs op rij. In de derde leg misten beide dames enkele dubbels en was het uiteindelijk Wajer die de leg wist binnen te slepen. Na een 4-0 voorsprong vocht Kelly zich nog terug in de wedstrijd. Maar de gemiste dubbels werden Kelly toch fataal en zo plaatste de nummer 10 van de WDF-wereldranglijst, Aletta Wajer, zich wederom voor de Nederlandse selectie.

Zowel Van Velzen als Wajer mogen komend seizoen het oranje shirt voor de Nederlandse selectie gaan dragen.

Uitslagen

Heren
Kwartfinales
Keanu van Velzen 3-5 Sietse Lap
Angelo van Deventer 2-5 Loek van den Berg
Jamai van den Herik 4-5 Marvin van Velzen
Jarno Bottenberg 5-0 Dennis van der Ende

Halve finales
Sietse Lap 5-1 Loek van den Berg
Marvin van Velzen 5-2 Jarno Bottenberg

Finale
Marvin van Velzen 6-4 Sietse Lap

Dames
Kwartfinales
Aletta Wajer 4-1 Nathalie van Marm
Djamilla Kroon 4-2 Anneke Kuijten
Vanessa Zuidema 4-3 Laura van den Berg
Desiree Geel 3-4 Kelly Streef

Halve finales
Aletta Wajer 4-2 Djamilla Kroon
Vanessa Zuidema 3-4 Kelly Streef

Finale
Aletta Wajer 5-1 Kelly Streef

Tekst: NDB Darts

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *