Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Veenstra in finale World Trophy na winst op Steyer

Ook bij de mannen nog 1 Nederlander over. Richard Veenstra mocht het in de halve-finale opnemen tegenover dé verrassing van het toernooi: de Pool Sebastian Steyer.

Veenstra versloeg op zijn weg naar de halve-finale Daniel Day (6-5), Nick Kenny (5-4) en Justin Thompson (5-2). Sebastian Steyer versloeg zelfs nog grotere namen. Hij behaalde de halve-finale door Ross Montgomery (5-3), Scott Mitchell (5-4) en Roger Janssen (6-4) te verslaan.

Sebastian Steyer begon direct goed aan de wedstrijd. De man uit Polen wist Richard Veenstra direct te breaken (0-1). Hierna kwam de Nederlander los en breakte Steyer direct in de navolgende leg (1-1). Nadat Veenstra zijn eigen leg behield (2-1), mocht hij ook in de leg van Steyer op de dubbels gooien. Omdat Sebastian Steyer een pijl op dubbels 16 miste, kon Veenstra aantreden en zijn dubbel wél raken. (3-1).

Een snelle voorsprong voor de Nederlander was een feit. Sebastian Steyer, die zijn debuut op de World Trophy maakt, kon het niveau niet bijbenen. Dit kwam ook door het goede spel van Veenstra. Met name zijn finishing was erg goed. Via dubbel 16 gooide de regerend Dutch Open kampioen 106 uit waardoor hij zijn voorsprong uitbreidde (4-1).

Maar de Nederlander was nog niet klaar met goede finishes gooien. In de leg van Steyer wist hij een 146-finish te gooien via dubbel 13 (5-1). In de zevende leg hadden beide mannen wat moeilijkheden met de dubbels, en wist Steyer de nummer 2 van de BDO te breaken (5-2). Nog twee legs te gaan om een finaleplaats te verzilveren voor de Nederlander.

Na de pauze begon de wedstrijd weer meer te leven. Sebastian Steyer begon beter te darten en pakte de navolgende twee legs (5-4). Toch bleef Veenstra koeltjes en breakte de Pool gewoon weer terug via een 66-finish (6-4). In zijn eigen leg verzilverde Richard Veenstra zijn finaleplaats via dubbel 10 (7-4).

Voor het eerst sinds 2015 (Jeffrey de Graaf) staat er een Nederlander in de finale. Gaan we vanavond de eerste Nederlandse overwinning ooit van de World Trophy zien? Richard Veenstra zal spelen tegen Jim Williams of Mark McGrath

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *