Veenstra in wedstrijd van het toernooi onderuit tegen Evans

In een geweldige pot is het Richard Veenstra niet gelukt David Evans te verslaan. ‘Flyers’ kwam nog bijna terug van een grote achterstand, maar hoge finishes van Evans voorkwamen de volledige comeback.

De derde van vijf Nederlanders bij de laatste 16 mocht de woensdagavond afsluiten. Richard Veenstra, hier geplaatst als nummer drie, nam het op tegen David Evans. Veenstra mocht beginnen, maar het was Evans die als een komeet wegschoot. Met een 12-darter pakte hij meteen de break, een leg in 15 pijlen later verzilverde hij die ook. Veenstra zat er wel dicht op en met een 14-darter sloot hij aan. Vanaf 121 kreeg de Nederlander een pijl op de bull, maar nadat hij deze miste gooide Evans 81 uit. Zijn gemiddelde over de eerste set was 102. Met een 16-darter hield ‘Stretch’, zoals de bijnaam van Evans luidt, ook meteen de eerste leg van zijn eigen set. Veenstra volgde ook in 16 pijlen, waarna beide mannen hun eigen leg hielden. In de beslissende leg kwam Veenstra na 12 pijlen op 56, maar hier kwam hij niet meer aan toe. Evans gooide namelijk 124 uit op de bull, een flinke klap voor ‘Flyers’.

Ook na de onderbreking bleef Evans doorgaan. Met een 15-darter pakte hij meteen weer een break. Veenstra speelde echter ook een uitstekende wedstrijd, en met een 121-finish liet hij zien dat hij het nog zeker niet had opgegeven. Toch liet hij de kans om op voorsprong te komen in de set liggen, na drie missers op de dubbels in zijn eigen leg. Met een 13-darter hield Evans ook weer zijn eigen leg en zo kwam de stand in sets al op 3-0. Veenstra stond met de rug tegen de muur en had een wonder nodig. Hij kreeg in ieder geval een beetje hulp van Evans, want na missers van de Engelsman brak Veenstra meteen in set vier. Met een 101-finish op dubbel 19 verzilverde hij deze break ook. Met een 13-darter pakte hij door en won hij zijn eerste set, 3-1.

Er leek weer even hoop te zijn voor de Nederlander, maar met een 13-darter deelde Evans toch wel meteen weer een tik uit. Veenstra herstelde zich echter uitstekend en brak terug in 15 pijlen. Legs in 17 en 14 pijlen later was de set in handen van Veenstra. Evans mocht nu aan zijn eigen set beginnen bij een stand van 3-2. Veenstra leek hier te gaan breken, maar na een misser op dubbel 18 kreeg hij een 146-finish om zijn oren. Het momentum lag bij Veenstra, maar Evans ging geweldig met de druk om. Hij gooide, nadat Veenstra zijn eigen leg hield, een 113-finish om weer zijn eigen leg te houden. Veenstra stond hier te wachten op 40 voor de break. De Nederlander sleepte er in zijn eigen leg toch, na al die klappen, wel een beslissende leg uit. Daar bleef het ook bij. Evans maakte aan deze fantastische wedstrijd een einde met een 17-darter. De Engelsman eindigde op een gemiddelde van 95.65, Veenstra op 94.11.

 

 

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Veenstra in wedstrijd van het toernooi onderuit tegen Evans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *