Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Veenstra komt net te kort, Williams winnaar World Trophy

Het prachtige BDO weekend sloot af met de heren finale. Richard Veenstra moest tegen Jim Williams. Zal Veenstra de eerste Nederlander ooit zijn die de World Trophy op zijn naam zal schrijven?

De wedstrijd begon al direct spannend. Jim Williams wist dan wel de eerste leg te winnen met de pijlen mee (1-0), maar het niveau lag al direct dicht bij elkaar. In de leg van Veenstra ging het al direct mis voor de Nederlander. Door missers op de dubbels kon Williams uiteindelijk de voorsprong pakken (2-0). Een goede derde leg van Veenstra met opnieuw missers op de dubbels zorgde voor een break (2-1).

Maar het lukte Veenstra niet om de leg te verzilveren. Via dubbel 4 pakte Jim Williams de break breidde hij zijn voorsprong uit (3-1). Maar ook Williams kon hierna zijn eigen leg niet houden. Veenstra gooide 47 uit en mocht beginnen aan zijn eigen leg (3-2). Met een 58-finish pakte de Nederlander de leg en stond het weer gelijk (3-3). Net voor de pauze beukte Veenstra door en wist zijn tweede break te plaatsen. De Nederlander kon met een 4-3 voorsprong met opgeheven hoofd de pauze in.

De breaks volgden elkaar op, want na de pauze kon Veenstra opnieuw zijn eigen leg niet behouden. Jim Williams maakte 4-4. In de negende leg kreeg Veenstra kansen om te breaken, maar Williams behield via dubbel 6 toch zijn eigen leg, wat zorgde voor luid gejuich (5-4). Met o.a. een 180’er volgde Veenstra keurig door ook zijn eigen leg te houden (5-5).

Het niveau van beide heren steeg en steeg. De volgende twee legs gingen met de pijlen mee (6-6), waardoor het nog best of 3 was voor de overwinning. De druk was niet van de gezichten af te lezen, stoïcijns en geconcentreerd dartten ze door.

Jim Williams pakte zijn eigen leg (7-6), maar dartte direct door met een goed niveau waardoor hij het Veenstra erg moeilijk maakte. Richard Veenstra had een kansje om in leven te blijven op dubbel 20, maar hij schaafte het ijzer. Vervolgens pakte Jim Williams de titel door 76 uit te gooien.

Na de verloren finale van Jeffrey de Graaf in 2015, dus opnieuw geen winst voor een Nederlander op de World Trophy. Toch kan Richard Veenstra terugkijken op een geweldig toernooi.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *