Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Richard Veenstra - PDC World Championship 2024

Veenstra streept bingokaart verder af: Aspinall wordt verslagen in België

Richard Veenstra mag op zaterdag terug keren op de Belgian Darts Open. ‘Flyers’ rekende af met Nathan Aspinall, die door het ijs zakte.

De eerste European Tour-dag van 2024 werd afgesloten met een duel tussen Richard Veenstra en Nathan Aspinall. Na een prima WK hoop Veenstra dit jaar weer nieuwe stappen te zetten bij de PDC: ‘Flyers’ plaatste zich meteen voor de eerste drie European Tour-toernooien. De loting in België leek niet mee te zitten, maar daar trok de Nederlander zich weinig van aan. Nadat Aspinall hem meteen in leg één brak, sloeg hij een leg later na acht (!) missers op de dubbels van zijn tegenstander direct terug.

De vier legs die volgden gingen gelijk op, maar daarna was het woord aan Veenstra. Nadat hij zijn eigen leg hield vond hij een 15-darter om Aspinall te breken. De stand kwam op 5-3, waardoor matchpoint al was bereikt. Vanaf 124 leek de Engelsman daarna nog één kans te krijgen: de grote 14 werd echter gemist, waardoor Veenstra het uit kon gaan spelen. Dubbel acht werd gevonden, waardoor Ryan Searle op zaterdag de volgende tegenstander van de Nederlander is.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Nathan Aspinall: 88.32 / 18.8%
Richard Veenstra: 90.74 / 35.3%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *