Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Veenstra verslaat Heydon in sudden death-leg

De laatste partij van de middagsessie van vandaag ging tussen Richard Veenstra en Nigel Heydon. Lees hieronder het wedstrijdverslag van deze eerste rondewedstrijd.

Veenstra, voormalig halve finalist op Lakeside, mocht de wedstrijd beginnen. Heel comfortabel pakte de geboren Fries de eerste set met 3-0, dankzij onder andere een 81-finish en een 13-darter. Wat er in de eerste set voor Veenstra gebeurde, gebeurde in set 2 voor de Engelsman Nigel Heydon. De man met de rare stijl van gooien won de 2e set met 3-0 met goed constant spel. Ook in de derde set ging Heydon overtuigend verder, want met een 15-darter en een 14-darter kwam hij op 2-0 voorsprong. Daarna deed Veenstra nog wat terug met een overtuigende 11-darter, maar in de volgende leg wist Heydon weer het eerst de dubbel te raken, dus kwam Veenstra op 2-1 achterstand in sets.

De vierde set begon heel spectaculair. Heydon opende met een 91-finish en een 11-darter en Veenstra gooide er een 140-finish voor een 12-darter achteraan. Veenstra bleef heel sterk gooien en dankzij een 12-darter en een 16-darter maakte hij er 2-2 in sets van. In de vijfde en beslissende set mocht Veenstra beginnen. Beide spelers hielden allebei hun eerste 2 legs vrij comfortabel, waardoor er een tie break kwam! Met knappe finishes van 72 en 68 maakten beide heren er 3-3 van. Met een 12-darter en een 96 finish hield Veenstra wederom zijn eigen leg. In de 8e leg had Veenstra zich weggezet op tops, maar toen kwam Heydon met een fenomenale 132-finish! 4-4. Leg 9 ging naar Heydon, maar leg 10 ging weer naar Veenstra, waardoor er een sudden death-leg kwam. Veenstra overleefde 1 matchdart en gooide daarna zelf dubbel 16 uit voor de winst!

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.