Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Veenstra verslikt zich in sterke Owens

Richard Veenstra zijn kans op een eerste TV-titel is na de eerste TV-ronde van de World Masters meteen voorbij. Hij verloor verrassend met 3-2 van Craig Owens.

Als hoogstgeplaatste speler nog in het toernooi zijn de verwachtingen voor Richard Veenstra erg hoog. De nummer 2 van de wereld bij de BDO nam het bij de laatste 32 op tegen de relatief onbekende Craig Owens. Veenstra begon de wedstrijd goed, met een 87-finish voor een 18-darter won hij meteen zijn eigen leg. Owens miste daarna dubbel 11 voor een 84-finish, waarna Veenstra met een 14-darter meteen de leg van de Engelsman afsnoepte en zo de set pakte.

Met een 74-finish voor nog een 18-darter snelde Veenstra door. Owens stond niet slecht te spelen, maar ‘Flyers’ stond uitstekend te finishen. De Engelsman kreeg vanaf 157 zelfs een pijl op tops, die hij maar net miste. Doordat Veenstra vanaf 91 niet uitging kon Owens de break terug pakken. Owens kwam in zijn ritme, en met een 14-darter pakte hij brutaal de tweede set. Hij bleef maar doorgaan, maar na nipt de bull te missen voor een 92-finish zag hij Veenstra met een 20-darter toch weer een leg pakken. Vijf perfecte pijlen en een 115-finish in zijn eigen leg leverde Owens een 1-1 stand op in deze set. De druk kwam nu op Veenstra, die wel meteen met een 180 starte. De Nederlander ontsnapte maar net, nadat Owens nipt dubbel 16 voor een 102-finish miste. Veenstra gooide daarna zelf tops, 2-1 in sets.

Beide mannen stonden boven de 90 te gooien, een prima wedstrijd in een goed tempo. Owens was zeker niet de mindere en gooide dubbel 10 voor een 1-0 voorsprong in legs. Hij kreeg vanaf 144 een pijl op dubbel 12 om de set te pakken, maar die ging net mis. Veenstra gooide weer tops en kwam dichter bij de overwinning. Hij kreeg vanaf 100 twee matchdarts, maar nadat deze werden gemist kwam Owens terug voor 48. In twee pijlen ging dit uit, waardoor er een beslissende set nodig was. Veenstra mocht aan deze set beginnen. De zenuwen waren aanwezig bij beide mannen, want de dubbels werden ineens erg lastig. Na meerdere missers van Owens mocht Veenstra terugkeren voor 5, maar hij gooide zich met de eerste pijl dood op 20. Owens sloeg toe op dubbel 2. Veenstra kreeg na drie gemiste matchdarts van Owens nog een kans op tops, maar deze ging mis. Owens gooide daarna met zijn eerste pijl dubbel 5 en zorgde zo voor toch wel een grote verrassing. Onze landgenoot verloor, waardoor het toernooi nog opener komt te liggen dan het al was.

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *