Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Veenstra wint spannende halve finale, ook Hogarth naar finale

Richard Veenstra heeft de finale van het Dutch Open in Assen bereikt. Voor 2000 uitzinnige fans won hij met 2-1 van de Belg Jeffrey  van Egdom. Vanaf de halve finales worden de wedstrijden in sets gespeeld. Van Egdom kwam goed uit de startblokken. De Belg, die in de kwartfinale Wayne Warren uitschakelde, stond snel met 2-0 in legs voor. Veenstra kwam terug tot 2-1, miste een aantal pijlen op 2-2 maar van Egdom wist de eerste set te winnen.

In de tweede set kwam Veenstra los. Met mooie scores en vast op de dubbels wist hij met 3-1 te winnen om zo de set gelijk te trekken. Van Egdom nam weer de leiding, maar “The flyer” bleef stoicijns. Onder luide aanmoedigingen van het publiek kwam hij op een 2-1 voorsprong in legs. Bij de Belg lukte niets meer, gooide scorend slecht en Veenstra profiteerde. Hij miste nog 2 match darts, maar toen van Egdom zich op 106 dood gooide, pakte Veenstra op dubbel 10 de winst.

De schot Ryan Hogarth bereikte ten koste van de Engelsman Dave Parletti de finale. De eerste set ging geheel tegen de darts in, Parletti leek aan het langste eind te trekken, maar via een 140 finish tr0k de “Headhunter” de stand in de eerste set gelijk, om daarna met 3-2 te winnen. In de tweede set bewees Parletti waarom hij in de halve finale stond. De in Londen geboren “Architect” won moeiteloos met 3-0. De rollen leken in de derde en beslissende set omgedraaid. Hogarth nam een 2-0 voorsprong en kreeg maar drie match darts om de partij te beslissen. Hij miste en Parletti kwam terug tot 2-2 in legs. In de beslissende vijfde leg bleef Hogarth koel en met een 100 finish bereikte de Schot de finale.

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *