Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Richard Veenstra - Baltic Sea Darts Open 2023

Veenstra zakt weg na sterke start en verliest in Tsjechië

Richard Veenstra is er in Praag niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken. De Nederlander verslikte zich in thuisspeler Dalibor Smolik: 6-4.

Voor de derde keer dit jaar mocht Richard Veenstra afreizen voor deelname aan een European Tour-toernooi. Vorige week was Bradley Brooks in België nog te sterk, in Tsjechië hoopte ‘Flyers’ af te rekenen met Dalibor Smolik. De start was in ieder geval explosief: met een 13-darter sloeg de Nederlander meteen toe. Drie 100+ finished volgden. Smolik begon met een 115-finish, waarna Veenstra 121 en 112 uitgooide. Met een 12-darter maakte de Tsjech de break echter snel ongedaan, waarna hij de stand een leg later op 3-3 bracht na twee missers op de dubbels van Veenstra.

De Nederlander leek het na een goede start helemaal kwijt, terwijl Smolik juist steeds beter ging spelen. Met een 14-darter greep de thuisfavoriet zelfs een break, waarna hij met een 15-darter de stand op 5-3 zette. Veenstra leek zich daarna nog even te herpakken, maar een zege zat er niet meer in. Met een 100-finish zette Smolik uiteindelijk de zaal op zijn kop: de Tsjech won met 6-4.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Richard Veenstra: 84.69 / 40%
Dalibor Smolik: 91.22 / 85.7%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *