Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Martin Schindler

Verrassingen tijdens eerste dag German Darts Masters

Vrijdag 12 juli werd voor de derde keer de German Darts Masters gespeeld.  Dit maal voor de eerste keer in Keulen. De eerste avond in de Lanxess Arena leverde direct al enkele grote verassingen op.

James Wade – Kevin Much 
Wade begon wat stroef door nogal wat dubbels te missen maar behield toch eenvoudig zijn leg in 18 darts. Munch, die twee jaar geleden ook Wade trof in de eerste ronde, behield zijn eigen leg eveneens eenvoudig in 19 darts. Wade begon de trebbles te raken en kwam op een 2-1 voorsprong door in 14 darts de derde leg te pakken. Wade liep daarna makkelijk uit naar een comfortabele 5-1 voorsprong zonder dat Munch een pijl op de dubbel kreeg. Much pakte de zevende leg in 15 darts maar dat was dan ook zijn laatste wapenfeit want Wade pakte de laatste leg met een 88 finish op de bullseye en won zo net als twee jaar geleden met 6-2 van Munch.

Gary Anderson – Nico Kurz 
De 22 jarige Kurz begon direct goed door met een 116 finish in 15 darts de eerste leg van Anderson af te snoepen. Anderson brak direct Kurz weer terug in 14 darts en trok hiermee de stand weer gelijk. Beide heren behielden hun eigen leg waardoor de stand 2-2 werd waarop Kurz wederom Anderson brak in 12 darts met een prachtige 170 finish en zo weer de voorsprong pakte. Anderson miste 5 pijlen om de stand weer gelijk te trekken waarop Kurz de leg pakt in 16 darts en 4-2 voor kwam. Kurz mist 1 pijl voor de 5-2 waarop Anderson met een prachtige 138 finish  de achterstand verkleinde tot 3-4. Kurz behield zijn leg in 15 darts en had dan nog maar 1 leg nodig om voor een verassing te zorgen. Anderson behield zijn leg en kwam terug tot 4-5.  Vervolgens miste Anderson 1 pijl om de stand gelijk te trekken waarop Kurz de verassing compleet maakte door in 16 darts de laatste leg te pakken en zo als eerste Duitser ooit in de German Darts Masters te winnen !.

Christian Bunse – Daryl Gurney
Debutant Bunse kon niet voorkomen dat Gurney al snel een 2-0 voorsprong pakte met een 14 en 15 darter. De derde leg wist Bunse ook op het scorebord te komen met een 17 darter. Gurney behield zijn leg met een 104 finish voor een 3-1 voorsprong. Bunse mist dan wederom pijlen om terug te komen waarop Gurney uit liep naar een 4-1 voorsprong. Beide spelers behielden hun eigen leg waardoor Gurney op 1 leg was verwijderd van de wedstrijd. Bunse miste de bull voor een 130 finish waarop Gurney de wedstrijd in het slot gooide met een 13 darter en won met 6-2.

Robert Marijanovic – Peter Wright
De in Duitsland ongekend populaire Wright begon goed en brak direct Marijanovic in 17 darts. Wright pakte ook de tweede leg door onder andere zijn eerste 180 te gooien. Wright pakte vervolgens ook de derde leg in 15 darts met een 100 finish op dubbel 19. In de vierde leg was  Marijanovic los en stond na 9 darts op 16 met o.a. twee keer 180. Marijanovic miste een beurt op de dubbel waarop Wright ineens met een 92 finish alsnog de leg pakte door te finishen met twee keer dubbel 18 en zo 4-0 voor te komen. Beide spelers misten vervolgens dubbels waarop Marijanovic in 19 darts de vijfde leg pakte. Wright kwam dan eenvoudig op 5-1 in 14 darts. Marijanovic pakte weer een leg met een 100 finish. De Duitser gaf niet op en brak Wright in de achtste leg in 11 darts om terug te komen tot 3-5. Marijanovic behield vervolgens in 15 darts zijn eigen leg met een 114 finish en staat dan nog maar 1 leg achter. Wright staat in de tiende leg na 9 pijlen of 81 en weet de wedstrijd in het slot te gooien in 13 darts en wint zo de wedstrijd met 6-4.

Gabriel Clemens – Raymond van Barneveld
De in vorm zijnde Clemens begon de wedstrijd en behield zijn eigen leg in 16 darts. Clemens wist van Barneveld, halve finalist in 2017, te breken door in 14 darts uit te gooien. De derde leg gooide de Duitser prima en gooide de leg uit in 12 darts en kwam daardoor op een 3-0 tussenstand en een gemiddelde van ruim 107. Barney gooide in de vierde leg een knappe 119 finish om zo op het bord te komen. De leg er op pakte de Nederlander ook waardoor hij de achterstand verkleinde naar 2-3. Clemens knalde er vervolgens een 11 darter uit om het verschil weer naar twee te brengen. Clemens bleef sterk gooien en vooral finishen en liep uit naar 5-2. Van Barneveld overleefde twee matchdarts en maakte er 3-5 van. Clemens gooide zijn tweede 180 in de negende leg en wist deze leg in 14 darts binnen te slepen en won daardoor van een matige van Barneveld met 6-3.

Mensur Suljovic – Maik Langendorf
De zesde wedstrijd van de avond ging tussen twee Oostenrijkers en voormalige teamgenoten bij de Worldcup of Darts. Suljovic kwam met een 100 finish direct op 1-0 en brak daarop Langendorf met een 110 finish. Beide spelers misten een hand vol pijlen op de dubbel waarna Suljovic de gelukkigste was en op 3-0 kwam. Langendorf kwam de vierde leg op het bord met een 16 darter. Beide spelers behielden vervolgens hun eigen legs waarbij Langedorf zijn eerste 180 mocht noteren en een 12 darter gooide waardoor de tussenstand op 4-2 kwam in het voordeel van Suljovic. Suljovic kwam vervolgens eenvoudig in 16 darts op matchpoint. De achtste leg ging eveneens naar “The Gentle” waardoor Suljovic deze eenzijdige wedstrijd eenvoudig won met 6-2.

Michael van Gerwen – Martin Schindler
Van Gerwen behield zijn eigen leg in 18 darts. Schindler, die de laatste officiële wedstrijd tegen van Gerwen won, kreeg twee pijlen voor de dubbel maar mist die waarop van Gerwen direct in stapte en met een 78 finish in 14 darts Schindler brak. Van Gerwen denderde door met een 11 darter en kwam zo op 3-0.  De man uit Vlijmen mist 1 pijl op de bull waarop Schindler de leg alsnog pakte in 17 darts en zo terug kwam tot 1-3. Van Gerwen miste vervolgens 170 op de bull maar mocht terug komen om er in 14 darts 4-1 van te maken. Van Gerwen brak Schindler weer nadat de Duitser 144 miste en kwam zo op een 5-1 tussenstand. Schindler brak de steeds minder gooiende Hollander in de zevende leg en kwam terug tot 2-5. Schindler overleefde één matchdart en kwam terug tot 3-5 met een 19 darter. In de negende leg miste van Gerwen weer matchdarts, de man uit Strausberg profiteerde dankbaar met een 16 darter en kwam terug tot 4-5. Als Schindler dan ook ineens de tiende leg wint in 13 darts is de stand gelijk en gingen de heren naar een beslissende leg. Schindler knalde uit de startblokken en stond na 9 pijlen op 80 waar de Brabander op 152 stond. En het ongelooflijke gebeurde dan toch, Schindler pakte de beslissende leg in 14 darts en won van de Nederlander met 6-5 na een 1-5 achterstand !.

Max Hopp – Rob Cross
De laatste wedstrijd in de eerste ronde ging tussen de voormalig wereldkampioen Rob Cross en Duitse nummer één Max Hopp. Hopp mocht beginnen en kwam direct onder druk te staan maar gooide zich daar prachtig onderuit door 144 uit te gooien. Cross maakte gelijk door in 15 darts de tweede leg te pakken. Hopp bleef goed gooien en pakte de derde leg in 13 darts en stond op dat moment ruim 108 gemiddeld te gooien. Cross maakte solide gelijk in 14 darts. Hopp miste 170 in zijn eigen leg waardoor Cross in stapte en in 14 darts de “Maxximiser” brak. Onder luid gejoel bleef Cross kalm en pakte in 15 darts de leg en bleef foutloos op de dubbels. Hopp behield zijn leg in 16 darts en kwam zo terug tot 3-4. Hopp, die wat weg zakte na het sterke begin, knalde er ineens een 11 darter uit waardoor hij Cross brak en de stand gelijk trok tot 4-4. De leg er op startte Hopp  met 180 maar ziet Cross toch voorbij komen met een 11 darter die geen dubbel leek te kunnen missen.  Beide heren bleven door knallen en staan na 4 beurten op een dubbel. En Cross deed wat hij de hele partij al deed, geen dubbel missen en daardoor pakte hij de tiende leg in 13 darts en won zo met 6-4 van een Hopp die bijna 107 gemiddeld gooide.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Verrassingen tijdens eerste dag German Darts Masters