Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Paul Hinks

‘Verbannen’ PDC-Scheidsrechter: ‘Ik had dit niet verwacht’

Jarenlang was Paul Hinks een van de vaste scheidsrechters van de PDC, maar na de finale van het WK 2021 verdween hij. Niemand wist of de Engelsman nog in dienst was van de PDC, Online Darts TV sprak met hem.

Het scheidsrechtersteam van de PDC bestaat nu uit George Noble, Russ Bray, Kurt Bevins en Huw Ware. Het bleek de 28-jarige Huw Ware te zijn die de plek van Paul Hinks in zal nemen.

In het interview vertelt hij: ‘de PDC heeft mij gedegradeerd naar plek vijf. Als er een vijfde scheidsrechter nodig is of als er een overlap in toernooien is, zal de PDC contact met mij opnemen.’

Paul Hinks is nog niet met darts pensioen gegaan en is daarom ook teleurgesteld. ‘Ik ben erg teleurgesteld, maar als dit is wat de PDC wil dan moet ik mij daar bij neerleggen’, vertelt hij.

De PDC heeft nog geen statement over Paul Hinks geplaatst. De degradatie kwam voor de scheidsrechter dan ook als een totale verrassing. Hinks kwam erachter door een gesprek met schrijver Gary Wood, waarna ook de PDC een e-mail stuurde.

Wanneer Paul Hinks weer in actie zal komen, is niet bekend.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *