Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Adam Sevada

Verrassend sterke Adam Sevada wint op CDC Tour

In een veld vol topnamen uit de Verenigde Staten heeft Adam Sevada verrassend CDC Tour 4 gewonnen. De Amerikaan kende een erg sterke dag en versloeg Stephen Phillips in de finale.

Hoe verging de dag?

Met twee titels en een verloren finale wist Danny Lauby na de eerste drie toernooien al een ruime voorsprong op te bouwen ten opzichte van de rest. Hij is logischerwijs dan ook de favoriet om de eindoverwinning te pakken, maar ook om dit weekend nog een paar titels te pakken. Twee weken geleden haalde hij ook nog een finale op de Challenge Tour. Deze vorm kon hij vandaag echter niet doorzetten: hij verloor al bij de laatste 32 van Nick Georgeson (5-4). Naast belager Leonard Gates deed het niet veel beter: hij verloor bij de laatste 16 van Bruce Robbins (5-3). De Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen haalde bij zijn debuut bij de CDC meteen de kwartfinale, maar hij moest daar zijn meerdere erkennen in Stephen Phillips. Diezelfde Phillips stootte ook door naar de finale, waarin hij Adam Sevada trof.

Phillips begon zijn dag met overwinningen op Chris Friel (5-3) en Jeremiah Millar (5-0), waarna hij het opnam tegen Tour Card-houder Danny Baggish. Met een 17-darter in de beslissende leg won hij deze partij, waarna dus ook Jules van Dongen in een beslissende leg werd verslagen (6-5). Gary Mawson was het laatste slachtoffer in de halve finale (6-3). Sevada kende een vrij eenvoudige start van de dag met overwinningen op Joe Efter (5-0), Brandon Kessler (5-2) en Joey Lynaugh (5-3). Robbie Phillips werd in de kwartfinale met 6-4 aan de kant gezet, waarna een hoogtepunt volgde in de halve finale. Sevada noteerde hier namelijk een gemiddelde van 101.08 in zijn 6-2 zege op Gary French.

Finale

Zo bestond de finale toch uit twee verrassende namen. Beide spelers wonnen nog geen CDC-toernooi en dat bracht toch extra druk met zich mee. Dat viel ook te zien in de eerste leg, die in 21-pijlen naar Phillips ging. Met een 17-darter brak hij Sevada daarna ook meteen. Pas hierna ging het lopen voor Sevada: hij won maar liefst vijf legs op rij, waaronder twee legs in 11 pijlen. Hij miste hierna echter vier matchdarts, waardoor Phillips in leven bleef. Phillips won zelfs nog een leg, maar daarbij stopte het ook. Een 17-darter van Sevada was genoeg voor de 6-4 overwinning. Een zeer indrukwekkende dag voor de toch relatief onbekende Amerikaan.

Adam Sevada: 89.68 / 33%
Stephen Phillips:
79.91 / 40%

Order of Merit

Leonard Gates loopt twee punten in op Danny Lauby, maar het gat is met 10 punten nog steeds groot. Nog twee toernooien te gaan, de winnaar mag naar het WK.

  1. Danny Lauby 50
  2. Leonard Gates 40
  3. Gary Mawson 28
  4. Chuck Puleo 19
  5. Nick Linberg 19
  6. Adam Sevada 18
  7. Darin Young 17
  8. Bruce Robbins 16
  9. Chris Lim 15
  10. Chris White 15

Uitslagen

Kwartfinales
Stephen Phillips 6-5 Jules van Dongen
Gary Mawson 6-1 Bruce Robbins
Gary French 6-5 Larry Butler
Adam Sevada 6-4 Robbie Phillips

Halve Finales
Stephen Phillips 6-3 Gary Mawson
Adam Sevada 6-2 Gary French

Finale
Adam Sevada 6-4 Stephen Phillips

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *