Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wessel Nijman - Austrian Darts Open 2024

Verrassing in Kiel: Wessel Nijman wéér te sterk voor Luke Littler

Wessel Nijman heeft de eerste dag van het Baltic Sea Darts Open afgesloten met toch wel een kleine verrassing. De Nederlander was in Kiel de baas over een zeer zwakke Luke Littler: 6-3.

Na het zien van de loting zal Wessel Nijman niet heel enthousiast zijn geweest: de Nederlander moest het in Kiel in ronde één op gaan nemen tegen Luke Littler. Met een onderling resultaat van 5-1 in het voordeel van Nijman zal hij daarna toch ook wel kansen hebben gezien. Het geloof groeide ook in de wedstrijd al snel: Littler was niet helemaal scherp en liet af en toe wat steekjes vallen. Tot en met 3-3 leverde dit Nijman nog geen voordeel op, maar daarna deelde de darter uit Uitgeest wel rake klappen uit.

Met een 16-darter vond Nijman een break, waarna hij die een leg later ook verzilverde. Hij moest hier vijf missers op de dubbels van Littler voor overleven, nadat hij zelf ook al het nodige had gemist. Bij Littler nam de frustratie toe: de Engelsman mocht een leg later al zijn weg naar huis gaan zoeken. Nijman vond met dubbel negen zijn vierde matchdart, waardoor hij de zege greep. Zijn beloning? Een duel met Michael van Gerwen op zaterdag.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Luke Littler: 83.98 / 30%
Wessel Nijman: 92.44 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Jan Edegger (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *