Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Juan Francisco Rodriguez Bernabe

Verrassing in Spanje: Juan Rodriguez naar WK

Juan Francisco Rodriguez Bernabe heeft in Spanje voor een grote verrassing gezorgd. De Spanjaard won de Zuid-Oost Europese Qualifier en mag zo in december gaan debuteren op het PDC WK. Lees hier meer.

In totaal reisden 69 spelers af naar het Spaanse Avilla om te strijden voor een PDC WK-ticket. De grote kanshebbers waren Jose Justicia, Jesus Noguera, Toni Alcinas en de Fransman Thibault Tricole. Ook was Cristo Reyes terug in actie, ‘The Spartan’ gooide zijn laatste PDC-wedstrijd in maart 2020 en dreigt nu zijn tourkaart te verliezen.

Al deze bovenstaande genoemde spelers wisten de kwartfinales te behalen, behalve Reyes. Hij trof in de laatste 16 de 23-jarige Jaime Núñez. Núñez won met 6-4 van Reyes en bereikte zo de kwartfinales. Daarin versloeg hij de Fransman Tricole in een beslissende leg, 6-5. Toni Alcinas en Jose Justicia bereikten ook zonder veel problemen de halve finales. Noguera bereikte de halve finales niet, hij verloor met 6-3 van landgenoot Juan Rodriguez in de kwartfinales.

In de eerste halve finale gooide Jaime Núñez en Toni Alcinas tegen elkaar. Alcinas kwam 2-1 voor, maar zag vervolgens Núñez met finishes van 64 en 110 een 4-2 voorsprong pakken. Met twee 13-darters om een rij stelde Alcinas de zaken op orde. ‘The Samurai’ hield in leg 9 zijn eigen leg met een knappe 71-finish en kwam zo op matchpoint. Alcinas bleef daarna de druk op Núñez houden en dat resulteerde uiteindelijk in de overwinning. Met de derde 13-darter van de partij won Alcinas met 6-4 en plaatste zich zo voor de finale.

De twee halve finale ging tussen Jose Justicia en Juan Rodriguez. De wedstrijd ging lang gelijk op. Bij een stand van 3-3 wist Rodriguez te breaken en verzilverde de break ook voor een 5-3 voorsprong. Justicia hield vervolgens zijn eigen leg, maar kon in de leg van Rodriguez weinig meer forceren. Rodriguez hield zijn eigen leg en behaalde met een 6-4 overwinning de finale.

De finale werd begonnen door Rodriguez en wist zijn eigen leg te houden, nadat Toni Alcinas vier pijlen op de dubbel miste. Alcinas antwoordde goed met een 14-darter in zijn eigen leg. Daarna gingen er tot 5-4 alle legs met de darts mee. In leg 10 sloeg de spanning toe bij beide heren. Alcinas kreeg de kans op 5-5, maar miste drie pijlen op de dubbel. Rodriguez gooide de dubbel wel, via dubbel 10 plaatste ‘Pelut’ zich voor het eerst voor het PDC WK!

Uitslagen

Kwartfinales
Jaime Núñez 6-5 Thibault Tricole
Toni Alcinas 6-2 Raul Encinas
Juan Rodriguez 6-3 Jesus Noguera
Jose Justicia 6-2 Migual Maya

Halve finales
Toni Alcinas 6-4 Jaime Núñez
Juan Rodriguez 6-4 Jose Justicia

Finale
Juan Rodriguez 6-4 Toni Alcinas

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *