Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

VIDEO: Alles of niks voor Vincent van der Voort voor World Matchplay-deelname

Het is deze week erop of eronder voor Vincent van der Voort. De Nederlander neemt aankomende week deel aan twee Euro Tour Qualifiers en 4 Players Championships die meetellen voor de race voor de World Matchplay en World Grand Prix. Darts Actueel sprak tijdens de TOTO Darts Kings-teampresentatie met Van der Voort.

Er zal gewoon goed gepresteerd moeten worden. Ik heb nog 4 Players Championships en 2 Euro Tour Qualifiers, maar dat laatste telt alleen mee voor de World Grand Prix. Daar moet ik gewoon presteren, want als ik het goed heb sta ik 2000 pond achter en dat moet ingehaald worden. Ik heb dit jaar geen goed Pro Tour-jaar gehad, dat komt ook mede doordat ik met materiaal aan het klooien ben geweest. Ik heb nog kans, maar meer dan je allerbest kun je niet doen”, aldus Van der Voort die er alles aan gaat doen om in midden juli opnieuw in Blackpool staan.

Zoals gezegd is de Nederlander bezig met het veranderen van zijn set-up qua pijlen, het volgende vertelde hij tegenover Darts Actueel-verslaggever Mike Hooiveld: “Ik ben wel wat dingetjes aan het proberen. Met mijn pijlenleverancier (Winmau red.) zijn we wat dingen aan het uitproberen wat er het beste bij mij past om de volgende stap te kunnen maken. Op dit moment zit ik nog niet eens met de pijl zelf, maar met de punt te experimenteren. De Winmau-borden zijn iets zachter dan waar we voorheen op speelden, waardoor mijn pijl er te diep in gaat en daardoor ik langere punten moet hebben. Echter is bij langere punten de pijl minder stabiel, dus dat voelt dan weer niet lekker aan. Daar ben ik op dit moment mee bezig, de flight en de shaft worden uiteindelijk ook aangepast maar dan komt waarschijnlijk in het najaar richting het WK.”

Bekijk hieronder het complete interview met ‘The Dutch Destroyer’.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *