Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Geweldige gemiddeldes en een Nine-Darter in halve finales Premier League

Het was alweer tijd voor de derde speelavond van de Premier League Darts. De kwartfinales zijn gespeeld en het is nu tijd voor de halve finales. Michael van Gerwen heeft zich weer geplaatst voor de halve finale en hem wacht met Gerwyn Price een zware kluif. Peter Wright mag het opnemen tegen James Wade. Lees hier alles over de halve finales.

Michael van Gerwen vs Gerwyn Price

In de eerste halve finale vielen de trippels makkelijk. Beiden gooide een gemiddelde van boven de 105 en er zijn over 10 180-ers gegooid in de 11 gespeelde legs. Om deze wedstrijd onvergetelijk te maken, werd er ook nog een nine-darter gegooid. In de eerste legs werden nog wat dubbels gemist waardoor de gemiddeldes niet nog hoger uitvielen. In de vijfde leg zorgde Price voor het grootste spektakel, Hij begon in de eerste beurt met een 177 en voegde hier in de tweede beurt een 180-er aan toe. Hij wist de leg af te sluiten met de 144-finish en ronde zo de Nine-darter af. In de zesde leg was Van Gerwen ook nog eens niet in vijf beurten uit en hier wist Price van te profiteren. Van Gerwen gaf zich niet zomaar gewonnen. Hij antwoordde met een 12-darter en een 116-finish om terug te breken. Gerwyn Price was in deze partij fenomenaal. Hij gaf geen kansen meer weg, hij was elke eigen leg in vijf beurten uit en Van Gerwen wist zich zo geen kansen meer te creëren. Van Gerwen wist wel een laatste leg af te dwingen, maar Price begon deze met twee keer 180 en gooide uiteindelijk een 11-darter om de wedstrijd binnen te halen. Price plaatst zich voor de finale.

gemiddeldes / dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 108.90 / 42.9%
Michael van Gerwen: 106.48 / 62.5%

Peter Wright vs James Wade

De tweede halve finale verloopt op een minder hoog tempo, maar de gemiddeldes zijn er niet lager op. Ook in de tweede halve finale zijn de gemiddeldes hoog en dus mag je geen kansen weggeven in je eigen legs. De eerste breakkans is voor Peter Wright. Wade is niet in vijf beurten uit, maar Peter Wright stond nog op 160. Hij gooit wel twee trippels, maar D20 ging er niet in. In de vijfde leg gooide Wade een fenomenale leg. Peter Wright kreeg 124 niet uit voor een 12-darter, Wade profiteerde hiervan en hij gooide 81 uit voor de break en een 3-2 voorsprong. Wade wist de break niet te verzilveren, hij mistte een groot vlak en kreeg zo geen pijl op de dubbel. Wade was zo ook niet in vijf beurten uit en dus kon Wright terug breken. De wedstrijd werd wat slordiger in de eigen legs. Wright mistte een handje vol op de dubbel om de break te verzilveren, Wade gooide 122 uit en wist weer te breken met een 15-darter en een kwam zo een 4-3 voorsprong. Wade wist de break wel te verzilveren en kwam zo gelijk op matchpoint. Wright moest zo drie legs op rij winnen. Wade maakte het zich nog wel moeilijk. Hij kon het gelijk doen in de negende leg, maar hij mistte vijf matchdarts. Vervolgens gaf Wade ook nog een breakkans weg door nog een matchdart te missen. Wright mistte vervolgens twee pijlen op de dubbel vanaf 75 en daarmee was het gebeurd. Wade gooide een zevende matchdart raak en plaatste zich zo ook voor de finale.

gemiddeldes / dubbelpercentages:
James Wade: 102.82 / 42.9%
Peter Wright: 105.20 / 28.6%

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *